Truineer Nieuws melden?

Matchday

Vandaag om 16 uur ontvangen de kanaries Cercle Brugge op Stayen. De vereniging ontpopte zich vorig jaar tot het zwarte beest voor onze jongens: 0 op 6. Draaien Jarne Steuckers & co de rollen dit seizoen om? Of zie je STVV weer kopje onder gaan?

Voorbeschouwing STVV (.com)

De Kanaries staan op zondag 27 augustus (16u00) voor een lastige klus. Bij winst sluiten ze aan bij de kop van het klassement, anderzijds kan een verlies aan punten de mooie seizoenstart doen vergeten. We blikken vooruit op de clash tussen twee aantrekkelijk voetballende ploegen.

STVV: De cijfers liegen niet

De knappe competitiestart van Sint-Truiden is niemand ontgaan, ook de statistieken niet. Zo heeft jeugdproduct Jarne Steuckers de meeste kansen van de competitie gecreëerd, wordt het passenspel van STVV benadrukt met vier spelers in de top 15 van meeste passes, enzoverder. Afgelopen zondag wisten de Kanaries te overtuigen in Gent, al werden de punten wel gedeeld na twee tegendoelpunten op stilstaande fases. Dit laatste wou coach Fink niet meer meemaken, dus werd er hier afgelopen week grondig op getraind.

Na vier speeldagen valt op dat de keuze op het middenveld lastig te maken is voor de coach, al zal hij zondag nog niet op Ananou kunnen rekenen. Ito is er wel weer bij, hij lost Van Dessel af in de kern. Ook zal er nog niet kunnen gerekend worden op Kahveh. De administratie omtrent zijn transfer is nog niet volledig in orde.

De voornaamste wijziging vindt plaats in doel. Daar neemt de talentvolle Zion Suzuki de plaats in van Daniel Schmidt. De club wenst het verzoek van Daniel in te willigen om een transfer te maken, en wil verdere onderhandelingen met andere clubs niet op het spel zetten door een eventuele blessure.

De opstelling van zondag zal mogelijks bestaan uit:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito / Fujita – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Cercle Brugge: Jonge ploeg met ambitie

Vorig jaar was Cercle Brugge nog één van de revelaties van het seizoen door Play-Off 2 uit de brand te slepen. Ook waren ze het zwarte beest voor STVV, de Truienaren verloren namelijk beide wedstrijden. De Bruggelingen zijn net zoals de Kanaries een jonge ploeg die zichzelf op de kaart wil zetten door positief en attractief voetbal te tonen, al doen zij dit meer in de vorm van constante pressing. Dit lieten ze afgelopen zaterdag weer blijken op Sclessin. Groen-zwart had een zwak Standard 90 minuten volledig onder controle, en nam na een doelpunt van invaller Minda de drie punten mee naar huis.

Woensdag kwam echter het nieuws binnen dat smaakmaker Abu Francis zo’n 6 maanden langs de zijlijn zal plaatsnemen, met een scheur in de meniscus. Dit zorgt voor een verplichte wijziging in de verwachte opstelling van Muslic:

Warleson

Popovic – Ravych – Daland

Siquet – Van der Bruggen – Lopes – Deman

Somers – Denkey – Gboho

Conclusie

Een aangename partij zal het zeker worden. Supporters van beide ploegen zullen getrakteerd worden op aanvallend voetbal met veel kansen en mogelijkheden door hun jonge talenten.