Truineer Nieuws melden?

Matchday

Sintruin on tour. Op de foto in Kortrijk, vandaag in Gent. Kunnen onze kanaries de huidige leider verrassen. Of bijten ze toch in ‘de grasmat’ van de Ghelamco Arena. Het woord is aan jullie. Aftrap om 16 uur.

De manschappen van Hein Vanhaezebrouck hebben hun competitiestart niet gemist. Tot nu toe wonnen ze ieder duel in de Jupiler Pro League en waren triomfantelijk in Europa tot afgelopen donderdag. Dit succes is in niet geringe mate toe te schrijven aan de sterke voorlinie: met Cuypers, Orban en Tissoudali hebben de Gentenaars heel wat scorend vermogen in de rangen. Zo was het duo Cuypers-Orban vorig seizoen samen goed voor maar liefst 29 treffers in de Jupiler Pro League. En sinds de start van dit seizoen staat hun teller al op 15 over alle competities heen.

Met het succes van de afgelopen wedstrijden verwachten we niet al te veel wijzigingen in de opstelling van de Gentenaren. Na een geslaagde invalbeurt komt Fofana mogelijk wel Hjulsager aflossen in de basis. De opstelling zag er de vorige speeldag als volgt uit:

Nardi

Kandouss – Watanabe – Torunarigha

Samoise – De Sart – Kums – Hong

Hjulsager – Cuypers – Orban

STVV: uitgaan van eigen kracht

STVV startte het seizoen sterk, met overwinningen tegen Standard en Kortrijk. Vorig weekend sneuvelde het maximum, nadat we voor het eerst in 252 minuten een tegendoelpunt incasseerden. Ondanks die onverdiende nederlaag omarmde Stayen haar Kanaries, als dank voor het positieve voetbal.

Zondag staat er een heel pittige verplaatsing op het programma. Kan STVV het offensief geweld van AA Gent intomen en zelf tegenprikken? Vaststaat dat geel-blauw van eigen kracht uitgaat en naar de Ghelamco Arena trekt om vrijuit te voetballen.

Als Bocat – in het begin van de week geblesseerd na een zware tackle van Dreyer – tijdig fit geraakt, beginnen de Kanaries naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde 11 aan de wedstrijd in Gent:

Schmidt

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Bron: www.stvv.be