Truineer Nieuws melden?

Kinderen ontdekken 100 jaar STVV via wandelzoektocht

Een wandelzoektocht Sint-Truien laat kinderen kennismaken met 100 jaar STVV. Tijdens de tocht door de Truiense binnenstad krijgen ze een tiental vragen en opdrachten voorgeschoteld, die telkens gekoppeld zijn aan een legendarisch shirt of relikwie uit het verleden.

Het STVV-gevoel gaat van generatie op generatie. Om kinderen de mogelijkheid te geven om de 100-jarige geschiedenis van de Kanaries te leren kennen, lanceert geel-blauw de interactieve zoekwandeling ‘Sint-Truien’. Tijdens deze tocht door de Truiense binnenstad krijg je een tiental vragen en opdrachten voorgeschoteld, die telkens gekoppeld zijn aan een legendarisch shirt of relikwie uit het verleden. 

 

STVV viert dit seizoen een heel jaar lang haar 100ste verjaardag. Tijdens de wedstrijden, maar ook tussendoor. Zo start vandaag officieel de zoekwandeling ‘Sint-Truien’, een initiatief waarbij de voorbije eeuw tot leven gewekt wordt in de Truiense binnenstad. 

 

“Tijdens deze interactieve wandeling passeer je langs een 10-tal haltes, een tocht van ongeveer 3 kilometer. Bij elke halte krijg je een vraag of een leuke doe-opdracht voorgeschoteld. Deze quizvragen of uitdagingen zijn meestal gekoppeld aan een oud truitje van STVV (vandaar de naam ‘Sint-Truien’), maar soms ook aan een ander uniek clubitem: zo kan je onderweg de Gouden Schoen van Lon Polleunis of de middenstip van Guido Brepoels bewonderen. Iedereen die zijn deelnameformulier ingevuld terugbezorgt bij het vertrekpunt, ontvangt bovendien een leuke verrassing”, legt Jarno Stippelmans (merchandisingverantwoordelijke STVV) uit. 

 

“Geschiedenis tot leven wekken voor jongste supporters”

Met dit initiatief kunnen kinderen de geschiedenis van STVV op een originele manier beleven: “Tijdens ons eeuwfeest combineren we het heel seizoen lang historie met hedendaagse verrassing. Daarom openen we geen museum met bestofte objecten, maar kiezen we voor een avontuurlijke wandelzoektocht. Onderweg ontdek je geweldige verhalen, bijvoorbeeld over de eerste kapitein die zelf de lijnen kalkte, het debuut van Marc Wilmots in eerste klasse of de mysterieuze geit van Stayen”, licht Bert Stas (brand manager STVV) toe. 

 

“Het geel-blauwe gevoel gaat over van vader op zoon, en van moeder op dochter. Met deze wandeling willen we de jongere Kanaries aanspreken, omdat we het belangrijk vinden dat zij onze rijke geschiedenis leren kennen. Anderzijds zullen de vragen en opdrachten ook bij de volwassen een nostalgisch gevoel of lichte glimlach oproepen. In die zin is de tocht geschikt voor alle leeftijden”, vervolgt Bert. 

 

Dwars door de stad

Het vertrek – en eindpunt van Sint-Truien is de toeristische dienst van Stad Sint-Truiden. Daar kan je tijdens de openingsuren een wandelkaartje afhalen en op pad gaan. Onderweg passeer je bij verschillende Truiense handelaars: van Schoenen Selvi, Juwelier Yans, Bar’deaux en Roosen tot Juwelier Degeneffe, Juliecieux, Immo Haven, Baby Ann en Twenty Two.