Truineer Nieuws melden?

Erfpacht met Aulenteer-Natuurpunt voor Overbroek verlengd

Vanmorgen werd op het Sint-Truidens stadhuis de verlenging van de erfpacht (30 jaar) voor de ‘Overbroekbeemden’ betekend en dit in aanwezigheid van Diederik De Leersnyder (voorzitter Aulenteer-Natuurpunt) en Hugo Abts (voorzitter aankoopcomité Natuurpunt). Aulenteer beheert in totaal 60 ha natuurgebied in diverse gebieden (grootste deel is eigendom van de stad Sint-Truiden) en de betekening kwam niets te vroeg want er was sprake dat de stad sommige delen zou te koop stellen. Het onderhoud van de natuurgebieden en wandelpaden gebeurt hoofdzakelijk door vrijwilligers van Aulenteer. Zo werden eind 2022 / begin 2023 ca. 10.000 inheemse bomen en struiken geplant in 3 gebieden van Gelinden waarbij ook jeugdbewegingen en scholen een handje toestaken.

© Ivo Breesch