Truineer Nieuws melden?

Een muzikaal spektakel in een monumentaal decor

28 augustus, in het unieke decor van het kasteel van Heers, schemerconcert: Valgeir Sigurðsson & Benjamin Abel Meirhaeghe ft. Elisabeth Klinck,

The art of listening

Theatermaker en ‘wannabe contratenor’ Benjamin Abel Meirhaeghe ging met IJslandse producer en componist Valgeir Sigurdsson (Björk, Feist, Damon Albarn) een samenwerkingsverband aan op het grensvlak van elektronische en eigentijds klassieke muziek, met ‘The art of listening’ als thematisch vertrekpunt. Violiste Elisabeth Klinck vervoegt hen voor de shows.

In een wereld waar de schreeuw overheerst en waar stilte een schaars goed is geworden, stellen de artiesten zich de vraag hoe we de kunst van het luisteren kunnen herwaarderen en terugwinnen. Het antwoord hierop vertaalt het drietal naar een 60 minuten durende soundscape.

Ervaar deze creatie als sfeervol schemerconcert in het kasteelpark van Heers, met de noordgevel van het slot als imposante back-drop. De opbrengst van het concert gaat integraal naar de restauratie van deze laatgotische erfgoedsite.

Info en tickets HIER