Truineer Nieuws melden?

Druk kermisweekend zonder vuurwerk

Sint-Truiden kermis is toe aan haar laatste weekend. Nog tot en met maandag kan jong en oud zich uitleven op de meer dan 60 kermisattracties of smullen van lekkers uit het aanbod van een tiental eetkramen.

“Het weekend verwachten we sowieso veel volk. En maandag verwachten we heel wat jongeren op onze traditionele 2-euro dag. Na schooltijd is de kermis dé plek om de eerste indrukken van het nieuwe schooljaar met elkaar te delen en voor een prikje nog even uit de bol te gaan”, vertelt schepen van Jeugdbeleid Nina Kvikvinia.

“De reacties van de bezoekers en de foorkramers is zoals steeds bijzonder positief. Met de schitterende weersvooruitzichten verwachten we dit weekend nog heel wat bezoekers. Dinsdag pakken de foorkramers in en kunnen we aftellen naar de carnavalskermis in februari 2024 en de augustuskermis van 2024”, besluit burgemeester Ingrid Kempeneers.

Dit jaar besliste het stadsbestuur om opnieuw geen vuurwerk of show te organiseren en de middelen te investeren in duurzamere initiatieven.