Truineer Nieuws melden?

Vanavond ambiance met Gustaph

Donderdag, voorlaatste aflevering van Parkies in het stadspark, met een optreden van niemand minder dan, jawel, mister Eurosong, Gustaph. Because of You.

Gustaph, een 42-jarige Belgische songwriter, producer en zanger, was verrast toen hij werd gekozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Liverpool op 14 januari 2023.

Gustaph’s muziekcarrière begon op 18-jarige leeftijd toen hij zijn eerste platencontract tekende en de Radio 2 Zomerhit-prijs won voor beste debuut. Gustaph’s popcarrière kwam tot stilstand toen zijn platenlabel hem in een richting duwde waar hij niet blij mee was en hij worstelde met het verzoek om niet over zijn seksualiteit te praten.

Gustaph bleef werken in de muziekindustrie na zijn studie en werd een veelgevraagde sessiemuzikant en achtergrondzanger. Gustaph keerde uiteindelijk terug naar de schijnwerpers nadat hij in 2012 werd benaderd door Andy Butler van Hercules and Love Affair, waarmee hij de wereld rondreisde en twee succesvolle albums creëerde. Gustaph zong ook als achtergrondzanger voor Hooverphonic op het Eurovisie Songfestival. Dit jaar zal Gustaph’s verleidelijke house-anthem ‘Because of You’ na een pauze van vijf jaar worden opgevoerd op het Eurovisie Songfestival