Truineer Nieuws melden?

Bijna 1000 deelnemers voor escape room Minderbroeders

Maar liefst 947 deelnemers ontrafelden het Mysterie van de Minderbroeders. Daarmee is deze escape room in de Minderbroederskerk uitgegroeid tot een succes.

 

De zomer van 2023 stond in Sint-Truiden onder meer in het teken van ‘Het Mysterie der Minderbroeders’. In de kerk van de Minderbroeders, gewijd aan de Franciscus Solanus, vond een pop-up escape room plaats. Het zomerproject, waarbij 947 deelnemers de uitdaging aangingen en de stad en haar inwoners trachtten te redden van de ondergang, werd druk bespeeld en goedgekeurd.

Cultuur, erfgoed en mysterie op een toplocatie
Bij de start van de zomervakantie ontpopte in de Minderbroederskerk het zomerproject van Toerisme Sint-Truiden waarbij deelnemers kennis maakten met het religieus erfgoed en de rijke geschiedenis van Sint-Truiden. Het drempelverlagend initiatief blijkt een schot in de roos. Dat erfgoed en beleving in één project werkt, beaamt ook Pieter van Trèscape, de partner met wie Toerisme Sint-Truiden samenwerkte in de ontwikkeling van de pop-up escaperoom. “Voor Trèscape was het weer een nieuwe uitdaging, te kort, maar zeer krachtig! De samenwerking met Toerisme Sint-Truiden verliep alsof we al jaren samenwerkten, een geweldig team op alle niveaus. De perfecte symbiose van respect voor erfgoed en elkaar, geweldig!”, blikt Pieter van Trèscape even terug.

Het lot van Sint-Truiden lag in hun handen!
“Met een totale bezetting van ongeveer 70 procent mogen we spreken van een succesvol initiatief. Zowel inwoners als tijdelijke bezoekers van Sint-Truiden namen deel aan ‘het mysterie der Minderbroeders”, vertelt een trotse schepen van Toerisme Nina Kvikvinia. “48,7% van de deelnemers waren Truienaars, de overige 51,3% kwamen vanuit alle hoeken van het land: van Ieper tot Zutendaal, van Aarschot tot Heusden-Zolder, van Tienen tot Bilzen. Er waren eveneens verschillende deelnemers uit Nederland”.

“Voor onze escaperoom mikten we vooral op gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar. Hierin zijn we geslaagd. De tickets werden dan ook voornamelijk gekocht door groepen van 3 tot 4 personen. We bezorgden de deelnemers de nodige spanning en uitdaging, dat bleek uit de vele lovende reacties die we ontvingen,” vervolledigt schepen Kvikvinia.

 

18/07/2023
We did it! Super toffe locatie voor deze escape room! 
Top en vriendelijke organisatie. Deze activiteit maakte deze dag al een heel geslaagde dag. Succes er nog mee, met dit leuk initiatief. Mijn team heeft dit heel goed gedaan! TOP!
Kaat Lynn en An

21/7/2023
Speciaal van Geel naar Sint-Truiden gekomen om deze stad te redden! Zeer leuke ervaring. Zeker een aanrader.

Alexander, Moeke, Charlotte en Louise

03/08/2023
Veel gezweet, spanning alom… Dikke pluim voor de bedenkers! Fijn om de kerk op een andere manier te leren kennen en verborgen plekjes te ontdekken!

Magalie, Peter, Rosita, Livia en Johan

De laatste tickets zijn verkocht
Het is over en uit met het mysterie de Minderbroeders. De raadsels zijn opgelost, en de codes zijn gekraakt. Maar, krijg je er niet genoeg van? LOCk US en Hooch, twee permanente escape rooms in Sint-Truiden, ontvangen gezinnen, jongeren, vriendengroepen en teams met open armen. “Verleg je grenzen en verdiep je in de wereld van LOCk US en Hooch. Ze zijn zeker ook de moeite om te ontdekken!”, aldus schepen van Toerisme Kvikvinia.

Algemeen zomeraanbod
“Het slechte weer in de eerste weken van de zomervakantie hebben de toeristen niet weerhouden om een bezoek te brengen aan onze Trudostad. In vergelijking met vorig jaar hebben wij, ondanks het slechte weer, evenveel bezoekers ontvangen aan de balie van toerisme, waarvan wel steeds meer Franstaligen en toeristen uit Nederland. Uit een rondvraag bij onze toeristische partners valt op dat de zoektochten voor kinderen en de Trudopas een boost hebben gekregen ten opzichte van andere vakantieperiodes. Zo ontving museum DE MINDERE opvallend meer jonge nieuwsgierigen voor de zoektocht ‘Schatten van Vlieg’”, laat Nina Kvikvinia weten.