Truineer Nieuws melden?

Bereikbaarheid nieuwe school Fabriekstraat

Dat de nieuwe school in de Fabriekstraat gevolgen heeft voor het verkeer, mag duidelijk zijn. De politie adviseert om met openbaar vervoer, fiets of te voet te komen. En om anders bepaalde routes te volgen.

Schoolomgeving Fabriekstraat
Vanaf 1 september zullen leerkrachten en leerlingen ontvangen worden in de nieuwe scholencampus van Hasp-O Centrum in de Fabriekstraat. Dit brengt uiteraard ook nieuwe verkeerssituaties met zich mee. Om dit alles zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen, willen we vanuit campus Hasp-O Centrum, het lokaal bestuur Sint-Truiden en de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken enkele concrete afspraken maken.
We raden in eerste instantie aan om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar school te komen. Je kan via onderstaande link, de geadviseerde routes voor voetgangers, fietsers en automobilisten bekijken: https://www.politie.be/…/schoolomgeving-fabriekstraat .
Laten we het schooljaar 2023-2024 goed starten en samen werken aan meer verkeersveiligheid voor iedereen.