Truineer Nieuws melden?

‘Als ik de lotto win’

Toneel in De Roxy. ‘Als ik de lotto win’. Een komedie van Ruud De Ridder in het Truiens dialect, in een regie van Gunter Reniers en met Romain Bamps, Gunter Reniers, Cindy Vangeffelen, Yves Caspar, Saskia Dierickx, Céline Corthaut, Steve Michiels en Lotte Swartebroekx

Als ik de lotto win

Roxy Theaterproducties

Dirk ligt serieus onder de sloef. Zijn vrouw en dochter hebben het thuis voor het zeggen. Dirk is wat hen betreft alleen goed om te gaan werken, centen binnen te brengen en het huishouden te doen. Zelfs bij de voorbereidingen van het huwelijk van zijn dochter heeft Dirk niks in de pap te brokken. Meer nog: de nieuwe schoonfamilie kijkt ook al neer op Dirk, want zij hebben geld. Veel geld! En dat kan van Dirk niet gezegd worden…
Om toch nog een sprankeltje hoop in zijn leven te hebben, speelt Dirk wekelijks op de Lotto. Hij droomt regelmatig weg van wat hij met al dat geld zou kunnen doen, mocht hij ooit de grote pot winnen. Maar ja… hoe groot is die kans?
Groot genoeg, zo blijkt….

Met Romain Bamps, Gunter Reniers, Cindy Vangeffelen, Yves Caspar, Saskia Dierickx, Céline Corthaut, Steve Michiels en Lotte Swartebroekx

Tekst : Ruud De Ridder
Regie: Gunter Reniers

vrij 15, za 16 (opgelet: loopevent in Sint-Truiden*), zo 17 september 2023
vrij 22, za 23, zo 24 september 2023
do 28, vrij 29, za 30 september 2023
di 3, za 7, zo 8 oktober 2023

om 20u15, op zondag om 15u

Tickets: €16 (of €14 in abonnement)

Deze voorstelling wordt grotendeels in het Truiens dialect gespeeld.

*Op zaterdag 16 september is De Roxy moeilijker bereikbaar omwille van de Monumentenrun.
De meeste straten in het stadscentrum zijn verkeersvrij vanaf 19u. U geraakt wel nog in de Rijschoolstraat vanaf de Tiensesteenweg en de Diestersteenweg. Parkeren kan een uitdaging zijn. De organisatie van de Monumentenrun stelt voor om te parkeren op één van volgende parkings: Parking Centrum (ondergronds Clockhempoort), Parking Gazo of Parking Veemarkt.
Komt u naar De Roxy op 16 september? vertrek dan zeker op tijd en respecteer ten alle tijden de aanwijzigingen van de seingevers.