Truineer Nieuws melden?

Japanse ambassseur opent Nishitan 55

Het Japanse ramenrestaurant Nishitan 55 is al een paar weken open. Maar vandaag vond de openingsreceptie plaats. Dit gebeurde in aanwezigheid van o.m.Masahiro Mikami (zie foto), ambassadeur voor  Japan in België en eigenaar van het restaurant is Seiji Nishimura ook CEO van Xcom Global.

De Japanse medewerkers van Nishitan 55 werden allemaal opgeleid in eigen land. Er werd een speciale machine overgevlogen om artisinaal ramen te bereiden. En ook de eigenaar – Seiji Nishimura – is een Japanner.

Naast eigenaar van het restaurant is Nishimura ook CEO van Xcom Global. Met Nishitan – één van de bedrijven binnen Xcom Global – is hij ook een belangrijke partner van STVV: “Ik ben heel blij dat Nishitan55 opent in hartje Sint-Truiden. Ik steun STVV al een tijd als hoofdsponsor en bezocht Sint-Truiden vaak. Tijdens een bezoek oktober vorig jaar besloot ik een authentiek Japans restaurant te openen in Sint-Truiden. Want als thuishaven van STVV heeft deze stad een goede relatie met Japan.”

Gevarieerd menu 

Intussen zijn de deuren geopend en komen de eerste gasten over de vloer in Sint-Truiden: “We serveren ramen – een soort Japanse noedels – als voornaamste gerecht, omdat het populair en gekend is. Niet alleen in Japan, maar ook in de rest van de wereld”, zo vervolgt Nishimura. “Onze ramen is huisgemaakt en heeft een originele smaak. De bijhorende ramen-soep wordt gemaakt door varkens- en kippenboutjes op hoge temperatuur te koken, op smaak te brengen met kruiden en een dag te laten rusten. Eens je onze ramen geproefd hebt, zal je er zeker van houden”, vertelt de eigenaar.

Nishitan55 heeft ook enkele andere gerechten op het menu staan:  “Naast ramen staat er ook ‘tsjukemen’ (een bijzondere soep met ramen), de typische cocktail ‘lemon sour’ en yuzu-ijs op de kaart. Het wordt een nieuw avontuur voor onze Belgische klanten, maar de eerste reacties zijn alvast positief”, zo legt chef Sam uit.

Bron: STVV

Eigenaar Seiji Nishimura