Truineer Nieuws melden?

Zware hinder verwacht ter hoogte van E40 in Walshoutem

Vanaf 7 augustus tot 1 september zal er zware hinder zijn ter hoogte van de carpoolparking aan de E40 in Waslhoutem. Het verkeer wordt omgeleid.

De beperkte capaciteit en ontsluiting van de carpoolparking aan het op-en afrittencomplex van de E40 met de kruising met Steenweg op Sint-Truiden in Walshoutem wordt binnenkort aangepast. Ook de fietspaden aan beide zijden van de Steenweg op Sint-Truiden zijn te smal en voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen voor fietspaden op gewestwegen met snelheden aan 70 km/u.

Op 5 juni startten de werken aan de fietspaden op de Steenweg op Sint-Truiden ter hoogte van het op- en afrittencomplex. De werken lopen tot 1 september in drie fasen.

FASE 3 – Vanaf maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september 2023 – grote hinder met omleidingen 

Tijdens fase 3 wordt er aan de rijweg en het fietspad op de rijstrook richting Sint-Truiden gewerkt.

Lokaal verkeer uit Landen en Hannuit

  • Kan om de beurt doorrijden op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) via de tijdelijke verkeerslichten.
  • Verkeer op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) kan in fase 3 de oprit van de E40 richting Luik NIET gebruiken – ze nemen de oprit richting Leuven/Brussel en maken daar een keerbeweging aan het eerstvolgende complex van Lincent 27. De oprit richting Leuven is wel open voor verkeer.
Verkeer op de E40 

  • Verkeer komende van Luik wordt vanop de E40 via de afrit n°29 Waremme omgeleid Landen/Sint-Truiden Hannuit te bereiken.
  • Verkeer komende van Leuven wordt vanop de E40 via de afrit n° 25 Tienen omgeleid.