Truineer Nieuws melden?

Zilver voor Jef Vangrootloon op BK 100 meter vrije slag

Een drukke maar memorabel weekend voor de Truiense Zwemclub in het Olympisch Zwembad Wezenberg in Antwerpen waar Jef Vangrootloon en Quinten Vandenpoel schitterden op het BK.

Verslag van onze zwemclub over de twee dagen

 

Eerste dag: beiden naar een persoonlijk record

Op de 200m rugslag zwommen beide jongens een mooi nieuw persoonlijk record. Quinten werd uiteindelijk 7e van heel België! Jef behaalde een mooie 11e plaats.
Op de 200m vrije slag zwommen beide jongens weer ontzettend sterk. Quinten zwom naar een mooie 22e plaats! Jef zwom sterk en was tot in de laatste meters in de running voor een podiumplek. Uiteindelijk werd hij mooi 4e van heel België.
Tweede dag: besttijden en zilver voor Jef op de 100m vrije slag
Tijdens de ochtendsessie zwom Jef naar een mooie 10e plaats op de 200m schoolslag in een nieuwe besttijd! Wat later besloot Quinten alle remmen los te gooien op de 1500m vrij om in een nieuwe besttijd 7e van België te worden.
De namiddag begon met de 200m wisselslag. Quinten verbeterde zijn besttijd en werd mooi 37e! Jef werd mooi 6e van België in een nieuwe besttijd.
Het grote moment moest echter nog komen. Jef vloog op de 100m vrije slag in een tijd van 59:61! Een zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap.
Proficiat aan beide jongens! En ook aan trainster Ruth, die er wederom in is geslaagd haar zwemmers op topniveau te krijgen!