Truineer Nieuws melden?

Veldslagwandelingen officieel ingehuldigd

Uittip, vlakbij, de nieuwe veldslagwandelingen in Neerwinden (Landen).

© FB Gino Debroux
Op 29 juli 1693 vond de grootste veldslag van de 17de eeuw plaats in en rond Neerwinden. In totaal sneuvelden meer dan 20.000 soldaten. Deze bloedige veldslag wordt opnieuw tot leven gewekt met drie veldslagwandelingen ondersteund door een audio en beeld applicatie via beluister.be.
Ook het verhaal van Patrick Sarsfield, de Ierse generaal en volksheld die vocht aan de zijde van de Fransen en hier sneuvelde komt aan bod. De Franse ere-consul in Ierland, Loïc Guyon, woonde de officiële plechtigheid bij.
Burgemeester Gino Debroux wijst nog op het belang van de Eerste Slag bij Neerwinden, die na de Slag bij Waterloo, één van de belangrijkste Europese veldslagen is geweest. “Ik ben blij dat deze historische gebeurtenis educatief en illustrerend terug tot leven wordt gewekt”, aldus de burgemeester.