Truineer Nieuws melden?

Update Triamant door burgemeester

Burgemeester Ingrid Kempeneers geeft een stand van zaken in het dossier Triamant en een overzicht van de stappen die de stad hierin nam. “Dit verhaal is nog niet teneinde”, zegt ze ook.

Bericht van de burgemeester

We zijn de voorbije week geïnformeerd door het departement Zorg over de situatie bij Triamant in Velm. We zijn dan onmiddellijk ter plekke geweest samen met dr. Vandervelden van de Eerste Lijnszone, Pascy Monet met zijn mensen van het Zorgbedrijf en het St-Trudo ziekenhuis. Samen met de zorginspectie stelden we vast dat er voor een 50 tal bewoners van de flats geen permanentie, geen zorg maar ook geen warme maaltijden meer waren. Dit tart elke verbeelding! We hebben dan onmiddellijk alle zorg en maaltijden ter beschikking gesteld waar we konden op dat moment op vrijdagavond. Voor alle duidelijkheid het woonzorgcentrum Orelia dat zich ook op de site bevind staat niet ter discussie en levert uitstekend werk . Ook mijn dank aan hun voor de bijstand die zij op dat moment hebben geleverd.
Ondertussen is het hitteplan van kracht en werd ook het Rode Kruis ingeschakeld om water uit te delen. Onze mensen van het Zorgbedrijf samen met de thuisverpleegsters zijn permanent op de site om alles in goede banen te leiden. We proberen nu de zorg systematisch over te dragen aan externe zorgverstrekkers. Jammer dat deze mensen veel geld betaalden voor een zorgpakket dat ze niet meer krijgen. Dit zijn dan ook geen serviceflats meer maar gewone flats waar extreem veel voor betaald werd. Schandalig eigenlijk!
We hebben ook  een Infomoment georganiseerd voor een 100tal familieleden en bewoners om hun mede te delen wat we al ondernomen hebben en wat zij eventueel kunnen doen met hun contract. Sommige bewoners wensen te verhuizen anderen blijven op de site. Dit verhaal is nog niet teneinde . Mijn grote dank aan al de mensen die de voorbij dagen geholpen hebben om dit te realiseren en dan in bijzonder Ilse Grosemans van het Zorgbedrijf