Truineer Nieuws melden?

STVV tegen Al-Taawoun FC

Op zaterdag 22 juli speelt STVV in Dessel tegen Het Saoedische Al-Taawoun FC uit de Saudi Pro League. Aftrap om 16 uur.

Al-Taawoun is een professionele voetbalclub gevestigd in Buraidah, die uitkomt in de Saudi Professional League, het hoogste niveau van Saudi Football.

Al-Taawoun was ooit finalist van de King Cup, in 1990, en eindigde toen tweede na Al-Nassr, club waar nu een zekere Cristiano Ronaldo speelt. Hun beste seizoen ooit was dat van 2015-2016, toen de club  uiteindelijk op de vierde plaats eindigde in de hoogste divisie.  Zo werd de club het eerste team uit de Qasim-regio dat in de Aziatische Champions League speelde. Ze speelden intussen hun zevende seizoen op rij in de hoogste klasse.

 

De club bestaat nu nagenoeg allemaal uit Saoedische spelers, en wordt getraind door de Braziliaanse trainer Pericles Chamusca.

 

STVV oefent eerst nog tegen Helmond Sport (14/07), SV Wehen Wiesbaden (15/07) en Lierse Kempenzonen (19/07). Op 30 juli krijgen ze Standard op bezoek op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League 2023/2024.