Truineer Nieuws melden?

STRC scoort tijdens internationale open water wedstrijd in Oostende

STRC scoort alweer, deze keer in Oostende, waar onder meer het damesteam (midden op de foto) goud haalde.

410 atleten uit 5 landen stonden aan de start van de internationale open water wedstrijd lifesaving te Oostende op 8 en 9 juli ll. Team STRC stond aan de start met 8 atleten en had ook nog 4 atleten aan de start met het Belgische nationale jeugdteam. Individueel behaalde Marine Harzé een schitterende 2de plaats op het koninginnenummer, de ocean women. Het dames team van STRC (Marine Harzé, Elise Croes, Lotte Istas en Yana Goossens) was oppermachtig in de Rescue Tube Rescue Race. Met damesteam Belgium behaalde Mirte S’heeren een 3de plaats op de Ocean Relay en Matisse Croes, Aiko Knuts en Mathijs Vanlaer deden hetzelfde met het Belgische Herenteam op de Rescue Tube Rescue Race.

 

Het STRC damesteam, Marine Harzé, Elise Croes, Lotte Istas, Fien Derwael en Yana Goossens, was top het afgelopen weekend. Naast de overwinning op de Rescue Tube Rescue Race behaalden ze de 4de plaats op de Ocean Relay Marine-Elise-Fien-Lotte)  en de 5de plaats op de Board Rescue Race (Marine-Fien). Telkens waren ze de eerste Belgische clubploeg in dit internationale deelnemersveld.

Marine Harzé kon in haar 3 wedstrijden telkens doorstoten naar de finale, op de ocean women verzilverde ze haar harde werk, op de board race was er een mooie 7de plaats en op de ski race geraakte ze door een blessure niet verder dan de 16de plaats.

Er zitten ook enkele snelle loopsters bij STRC. In de finale Beachflags kwamen na de voorrondes, kwart- en halve finale uiteindelijk 3 van onze atleten aan de start van de finale: Mirte S’heeren legde beslag op de 15de plaats, Lotte Istas op 10de en Yana Goossens op de 9de plaats. Op de 90m beachsprint stonden deze zelfde 3 dames ook aan de start, Lotte sneuvelde in de kwartfinale, Mirte in de halve finale maar Yana kon mooi doorstoten naar de B-finale waarin ze de 4de plaats veroverde en overall 12de werd. Bij de 4x90m beachsprint bij de mannen ook nog een mooie 6de plaats in de finale voor Aiko Knuts en Matisse Croes met het Belgische herenteam.

In de Surf Race had STRC ook 3 finalisten bij de dames met Lotte Istas, Mirte S’heeren en Elise Croes. Elise kwam als eerste Belgische uit het water en kon beslag leggen op een knappe 4de plaats. Bij de heren behaalden Matisse Croes en Mathijs Vanlaer de finale.

Matisse Croes viel met de Belgische herenploeg nog net buiten de prijzen in de finale van de Ocean Relay Heren. Zij werden 4de in de finale.

Verder konden er nog een aantal STRCers doorstoten van de reeksen naar de kwart- of halve finales maar finales werden er niet meer bereikt in dit internationale deelnemersveld.

Speciale vermelding voor Bernd Huysmans in zijn eerste Filcow en Lune Huysmans om er telkens voor te gaan en alle hulp te bieden aan de andere STRCers. Verder een dikke merci aan het coaching team, Peter-Sophie-Steven-Tessy, voor de vele zandkilometers en onze officials Frank en Tom voor hun bijdrage aan de vlotte organisatie.

Een dikke profiicat aan alle deelnemers. Wally zag dat het goed was.

 

Tekst: Peter Istas