Truineer Nieuws melden?

Nishitan 55 definitief open voor grote publiek

Nishitan 55, het ramen-restaurant op de Grote Markt in Sint-Truiden, is nu helemaal operationeel. Het is trouwens het eerste authentieke Japanse restaurant in Limburg. En er is een duidelijke band met STVV.

De Japanse medewerkers van Nishitan 55 werden allemaal opgeleid in eigen land. Er werd een speciale machine overgevlogen om artisinaal ramen te bereiden. En ook de eigenaar – Seiji Nishimura – is een Japanner. 

 

Naast eigenaar van het restaurant is Nishimura ook CEO van Xcom Global. Met Nishitan – één van de bedrijven binnen Xcom Global – is hij ook een belangrijke partner van STVV: “Ik ben heel blij dat Nishitan 55 opent in hartje Sint-Truiden. Ik steun STVV al een tijd als hoofdsponsor en bezocht Sint-Truiden vaak. Tijdens een bezoek in oktober vorig jaar besloot ik een authentiek Japans restaurant te openen in Sint-Truiden. Want als thuishaven van STVV heeft deze stad een goede relatie met Japan.” 

 

Gevarieerd menu 

Intussen zijn de deuren geopend en komen de eerste gasten over de vloer in Sint-Truiden: “We serveren ramen – een soort Japanse noedels – als voornaamste gerecht, omdat het populair en gekend is. Niet alleen in Japan, maar ook in de rest van de wereld”, zo legt Nishimura uit. “Onze ramen is huisgemaakt en heeft een originele smaak. De bijhorende ramen-soep wordt gemaakt door varkens- en kippenboutjes op hoge temperatuur te koken, op smaak te brengen met kruiden en een dag te laten rusten. Eens je onze ramen geproefd hebt, zal je er zeker van houden”, vertelt de eigenaar.  

 

Nishitan55 heeft ook enkele andere gerechten op het menu staan:  “Naast ramen staat er ook ‘tsjukemen’ (een bijzondere soep met ramen), de typische cocktail ‘lemon sour’ en yuzu-ijs op de kaart. Het wordt een nieuw avontuur voor onze Belgische klanten, maar de eerste reacties zijn alvast positief”, zo legt chef Sam uit. 

 

STVV-fans worden verwend 

Gezien de band tussen Nishitan en STVV leggen de kersverse restauranthouders de geel-blauwe supporters bij wijze van kennismaking in de watten: “Wij laten de fans van de Kanaries graag proeven van onze authentieke Japanse specialiteiten. Daarom krijg je deze en volgende week – op vertoon van jouw ticket voor de wedstrijd STVV-Standard – een gratis ‘lemon sour’-cocktail of Yuzu-ijsje. Voor STVV-abonnees die een hapje komen eten gaan we nog een stapje verder: voor hen geldt deze actie het hele jaar lang.