Truineer Nieuws melden?

Maar liefst zes ‘nachtburgemeesters’

De eer van Nachtburgemeester van Sint-Truiden 2023-2024 gaat naar ‘Plug In’,  een fuif van Tristan, Mats, Hendrik, Jasper, Ruben en Rui.

Het lokaal bestuur maakt met veel trots de namen van de allereerste nachtburgemeesters van Sint-Truiden voor het jaar 2023-2024 bekend! Na een spannende competitie en een reeks opwindende evenementen, heeft het team van ‘Plug In’ de titel veroverd met hun ongeëvenaarde inzet, creativiteit en het vermogen om een unieke sfeer te creëren.

 

Het initiatief om een nachtburgemeester aan te duiden, komt er om het nachtleven voor de Truiense jeugd nieuw leven in te blazen na de uitdagende coronaperiode. Daarnaast wil het lokaal bestuur jongeren tips en tricks bijbrengen over hoe ze een fuif of evenement moeten organiseren. Via verschillende trainingen konden de deelnemers van de wedstrijd ervaring opdoen rond organisatie, veiligheid, communicatie… Daarna moesten de drie teams elk een onvergetelijke fuif in de GAZO te organiseren. Een deskundige jury beoordeelde hen op verschillende criteria, waaronder voorbereiding, organisatie en sfeer. De competitie trok diverse kandidaten aan, variërend van een groep internaatvriendinnen tot enthousiaste eerstejaars hogeschoolstudenten.”

De jury besloot unaniem dat de eer van Nachtburgemeester van Sint-Truiden 2023-2024 naar ‘Plug In’ gaat, een fuif van Tristan, Mats, Hendrik, Jasper, Ruben en Rui. Met hun inzet, creativiteit en vermogen om een unieke sfeer te creëren, hebben de ‘Plug In’-organisatoren hun titel terecht veroverd. Het college van burgemeester en schepenen feliciteert de winnaars met hun benoeming en waardeert de inzet van alle deelnemers van de fuifcompetitie.

“Sint-Truiden is een evenementenstad waar altijd iets te beleven is. Toch merkten we dat het fuifaanbod dat jongeren zelf organiseren de laatste jaren afnam ook al is er veel vraag naar. Daarom hebben we het initiatief genomen om een wedstrijd te organiseren waarbij we inzetten op kennisoverdracht en op zoek gegaan zijn naar ondernemende jongeren die onze toekomst als evenementenstad verzekeren. Onze medewerkers van team Evenementen en Jeugd hebben met veel enthousiasme de deelnemers de weg begeleid. Bij de organisatie van een fuif komt immers veel meer kijken dan je zou denken,” vertelt schepen van Evenementen Hilde Vautmans. “Met de nachtburgemeesters aan het roer hopen we te kunnen rekenen op bruisende fuiven die de Truiense jeugd aan het dansen en feesten zal krijgen. Net zoals in onze jonge tijd. We kijken enorm uit naar hun volgende evenement.”

“Als stadsbestuur zijn we ook bijzonder dankbaar voor de hulp van ons jeugdhuis ‘Expo’. Veel leden stonden de deelnemers als peter of meter met raad en daad bij“, vertelt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia. ”De nachtburgemeesters belichamen de sprankelende energie van de Truiense jeugd. Als blijk van erkenning ontvangen ze het prestigieuze nachtburgemeesterslint en een exclusief organisatiepakket, inclusief een gratis fuifzaal en materialen om hun volgende evenement tot een daverend succes te maken. Deze keer met opbrengst voor eigen rekening, want de winst van de eerste editie van Plug In ging naar een eigen gekozen goed doel. We maken ons alvast klaar voor een opwindend nieuw hoofdstuk in het nachtleven van Sint-Truiden. ”

“Het nachtleven is een essentieel onderdeel van het sociale weefsel van onze stad. Er is een mooi aanbod van activiteiten dat nu verder wordt uitgebreid dankzij de nachtburgemeesters,” vertelt burgemeester Ingrid Kempeneers. “We wensen hen heel veel succes!“