Truineer Nieuws melden?

Les Couleurs de Montmartre

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Ook dit jaar organiseert het Buurtcomité Begijnhof de kunsthappening ‘Les Couleurs de Montmartre’ op het Begijnhof in samenwerking met de stad Sint-Truiden. Afspraak 15 augustus.

Meer dan maar liefst 100 kunstenaars van diverse pluimage stellen er in de unieke setting van het pleinbegijnhof hun kunstwerken én talenten tentoon. Een lange lus van tentjes, tafels en kunststanden en vooral veel kunstwerken zullen het Begijnhof vullen vanaf 11 uur.
Ook op het grasplein voor de kerk – dat voor de gelegenheid ingericht werd als Frans zomerterras – is er de ganse dag een bijzonder zomerse stemmig. Live muziek en Franse chansons op de achtergrond, een wijntje in de hand, aangename zomertemperaturen en Montmartre kunsthappening wordt op die manier voor heel veel mensen echt een beetje ‘leven als God in Frankrijk … euh, Sint-Truiden’.