Truineer Nieuws melden?

Goud (2x) en brons voor Laurien Delsaer (12) tijdens BK Zwemmen

2 x goud en 1 x brons. Laurien Delsaer uit Brustem gooide hoge ogen tijdens het BK Zwemmen voor de Jeugd in Antwerpen.

Het voorbije weekend werd in Antwerpen het Belgisch Kampioenschap Zwemmen voor de jeugd georganiseerd. Gedurende dit driedaagse;evenement, zwemt de Belgische top van 11 tot 15 jaar verschillende zwemwedstrijden.

Laurien Delsaer, geboren Truinoske en uit Brustem, behaalde 3 medailles waaronder 2 x goud en 1 x brons. Goud behaalde ze op de 4x100m wisselslag en 4x100m vrije slag, brons op de 400m vrije slag. Daarnaast behaalde ze net geen podiumplaats op de 100m schoolslag, 200m wisselslag en 4x100m wisselslag. Ze zwom in totaal 10 wedstrijden en verbeterde elke wedstrijd haar persoonlijke besttijd.

De 12-jarige zwemster traint zesmaal per week en ging begin juli voor twee weken op zwemstage in Fuerteventura om het BK voor te bereiden. Ze traint in Waremme, net over de taalgrens.