Truineer Nieuws melden?

Getest en goedgekeurd

Het mysterie van de Minderbroeders, de escape room in de Minderbroederskerk, is door Toerisme getest en goedgekeurd. Nog tot en met augustus.

 

Erfgoed en beleving in één

Vanaf 10 juli kan je gedurende de ganse zomer deelnemen aan een pop-up escape room op een unieke erfgoedlocatie: de Minderbroederskerk.

Een escape room is een interactief spel op een fysieke locatie waarbij een groep mensen samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd. Je krijgt een geheimzinnige opdracht om een missie te voltooien binnen 1 uur. Plezier verzekerd!

De Minderbroederskerk is met haar prachtige interieur het decor voor deze tijdelijke escape room waaraan je kan deelnemen met het ganse gezin, je vrienden of collega’s. Hiermee willen we op een speelse en laagdrempelige manier de bijzondere Minderbroederskerk en haar verhalen delen met een breed publiek.

Trèscape

Toerisme Sint-Truiden is de samenwerking aangegaan met Trèscape voor de realisatie van deze pop-up escape room. Trèscape heeft in 2022 ‘The Lost Treasure’ ontwikkeld, een pop-up escape room in de Landcommanderij van Alden Biesen. ‘Het Mysterie der Minderbroeders’ zal een vervolg worden op deze succesvolle eerste start.

Het Mysterie

Het verhaal van deze escape room wordt opgedragen aan de beschermeling van de kerk, de Heilige Franciscus Solanus, beter bekend als de apostel van Zuid-Amerika. De Heilige Solanus werd gekweld door een onheilspellend visioen. Dit zou het einde van onze stad en haar inwoners kunnen betekenen. Geleid door de Vredesduif doe je er alles aan om dit onheil te voorkomen. Het lot van Sint-Truiden ligt in jouw handen!

Praktisch

Van 10 juli tot en met 31 augustus dagelijks mogelijk op verschillende tijdstippen tussen 10u en 20u.
Min. 3, max. 7 personen per escape room
Minimum leeftijd 10 jaar, minstens 1 meerderjarige deelnemer per groep
25 euro per persoon
korting voor Uitpas-houders met tegemoetkoming (enkel te reserveren bij Toerisme Sint-Truiden)

Nog vragen?

Hier lees je de FAQ’s (veelgestelde vragen) en de Algemene voorwaarden escaperoom

Tickets bestellen:

Mysterie der Minderbroeders

 

Tickets bestellen kan tot 48u op voorhand. Wil je last-minute nog boeken, bel ons dan even voor de mogelijkheden. Tel. 011 70 18 18 – enkel tijdens de openingsuren van 9u tot 17u.