Truineer Nieuws melden?

’t Catarakske strikt ‘Marco Schuitmaker’

Noem het gerust een krachttoer. Want Marco Schuitmaker strikken voor een optreden in Belgenland ligt niet voor de hand. Jo van Vlaanderen en zijn ’t Catarakske slaagden erin. Binnenkort schalt ‘Engelbewaarder’ doorheen Gelmen.

Luisteren jullie even mee?

 

Beginjaren

Op zeventienjarige leeftijd bracht Schuitmaker in januari 2017 zijn eerste nummer genaamd Niemand kust als jij uit. Na diverse andere nummers volgde in november 2018 zijn debuutalbum genaamd Mijn droom, waarop Schuitmaker naast enkele bestaande nummers een vijftal nieuwe nummers publiceerde.

Engelbewaarder

In september 2022 maakte Schuitmaker een nieuwe ‘eigentijdse’ versie van het in 1976 door Mieke Gijs ingezongen en Pierre Kartner gecomponeerde nummer M’n engelbewaarder. Schuitmaker kwam op het idee tijdens een weekend weg, waarbij hij een platenspeler en verschillende lp’s mee had genomen.

Enkele maanden later kreeg het nummer genaamd Engelbewaarder meer bekendheid door het gebruik ervan op social media platform TikTok, waarna het in de eerste maanden van 2023 werd opgepakt door het grotere publiek in Nederland en België. Eind maart 2023 bereikte het nummer middels plek 34 de Nederlandse Top 40. Hierdoor werd het nummer ook op de grotere radiostations zoals QmusicRadio Veronica en Radio 538 gedraaid. In de zesde en zevende week in de Nederlandse Top 40 piekte het nummer op de vierde plaats. Eerder behaalde het nummer al andere hitlijsten inclusief nummer één noteringen, zoals in de Sterren Top 25 NL van NPO Sterren NL en in de RadioNL Top 30 van RadioNL. Tussentijds tekende Schuitmaker in februari 2023 bij platenlabel Dino Music.

Op Koningsdag 2023 was Schuitmaker met zijn nummer Engelbewaarder te gast bij 538 Koningsdag van Radio 538. Een dag eerder kreeg hij een Gouden Plaat voor het nummer in ontvangst. In dezelfde week steeg Engelbewaarder naar de eerste plaats in de Single Top 100. Op 30 april 2023 trad Schuitmaker na de bekerwinst van PSV op bij een besloten feest van de club. Na het bereiken van de Nederlandse hitlijsten volgde er op 26 mei 2023 een hardstyle remix in samenwerking met Outsiders, die eerder al remix versies van onder andere nummers als Kali van Django WagnerHuisje op wielen van Frank van EttenJouw blik van John West en Reünie van Snelle uitbracht. Op 14 juni 2023 kreeg Schuitmaker een Platina Plaat uitgereikt voor zijn nummer Engelbewaarder.

Bron: wikipedia.

 

 

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen en , met de tekst ZA. 22 JULI 2023 MARCO SCHUITMAKER Engelbewaar rder Catarakske Heers (België) TICKETS 15€ +32 (0)479 666 508 optredens vanaf 20 uur Voorprogramma Patrick Sempels Yvando Wouter Survani Diana Faith