Truineer Nieuws melden?

STVV Jeugd vangt bot bij het BAS

Defintief geen Elite 1 label voor STVV Jeugd. Het BAS aanvaardde de klacht niet en bovendien wou de G5 niet weten van 11 ploegen n Elite 1.

Gemengde gevoelens in het STVV-huishouden waar de STVV-jeugd stijgt in de ranking maar net niet voldoende om te kunnen deelnemen aan de Elite 1-competitie. De club ging wel nog in beroep tegen die beslissing maar ving nu dus bot.

Even terug naar wat voorafging (artikel Truineer 27.05.2023)

Een resultaat dat met gemengde gevoelens onthaald wordt op Stayen: “Ons team heeft keihard gewerkt aan ons dossier dit jaar. Die inspanning loont ook. We behaalden meer dan 100 punten meer dan vorig seizoen … Op die manier halen we KVC Westerlo, AS Eupen, Cercle Brugge en KV Oostende in en stijgen we van plaats 15 naar 11. Jammer genoeg komen we net enkele punten te kort om de fel begeerde 10de plaats te behalen. Deze plaats geeft recht op deelname aan de Elite 1-competitie”, vertelt voorzitter David Meekers.

Deze beslissing betekent nog niet het einde van de procedure: “Het is mogelijk om beroep aan te tekenen tegen deze beslissing. De kans is groot dat we dit doen. In de beoordeling van de infrastructuur is Stayen namelijk niet meegeteld. Voor het leeuwendeel van de clubs is het logisch dat het hoofdterrein niet mee in rekening wordt genomen. Simpelweg omdat hun jeugd er geen gebruik maakt. Bij STVV is de situatie echter anders: onze jeugdploegen trainen of spelen dagelijks op onze heilige mat.”

Uiterlijk op 25 juni volgt de finale beslissing. De uitspraak kennen we intussen.