Truineer Nieuws melden?

STVV haalt ook Togolees international

Met Frederic Ananou (25), een centrale verdediger, heeft STVV zijn derde transfer van de dag beet. . Frederic Ananou is een geboren Duitser en een Togolees international die o.a. een verleden heeft bij Roda JC en FC Paderborn. STVV haalt hem nu bij Hansa Rostock.

STVV maakt volop werk van inkomende transfers. Zo bereikten de Kanaries vandaag een akkoord  met sneltrein Frederic Ananou. De werkkrachtige Togolese international komt over van het Duitse  Hansa Rostock. Hij wordt meteen het tweede nieuwe gezicht in de Truiense defensie, na de  eerdere transfer van Bruno Godeau

Ananou is 25 jaar oud en heeft een dubbele nationaliteit: de Togolese Duitser verdiende zijn  adelbrieven als prof bij Roda JC, FC Ingolstadt, SC Paderborn en Hansa Rostock. 

Een sterke verdediging vormt een mix tussen ervaring en jeugdig talent, maar ook tussen kracht en  snelheid. De Togolese international Frederic Ananou kan meerdere van deze criteria afvinken. 

“De grootste sterkte van Ananou is zijn ongelooflijke snelheid. Hij was afgelopen seizoen de snelste  speler van de 2de Bundesliga”, legt Andre Pinto uit. “Dankzij zijn werkkracht en fysieke présence is  Frederic ook sterk in één-tegen-één duels. Tenslotte is hij polyvalent: als rechtsvoetige kan hij als  centrale verdediger en als rechtervleugelverdediger uit de voeten.” 

“Ik ben super enthousiast dat ik voor STVV heb getekend. Ik kan niet wachten om de supporters te  laten zien wat ik kan op het veld. Ik hoop dat we ze dit seizoen massaal naar het stadion zien  afzakken”, concludeerde Ananou.