Truineer Nieuws melden?

Sokken van Wiric veroveren Truiense handel

De alom gekende sokken (met een verhaal) van Wiric vzw vind je stilaan overal, in de vaderdagbox die Wiric vzw aanbiedt, in meer en meer winkels handelszaken zoals Chicaz, Divine, Sumor, Selvi, noem maar op en zelfs in één apotheek (Jeandarme, Viaducstraat). Met dank ook aan de vzw Curieus.

© vzw Wiric en Curieus vzw

Mooi he, die toffe sokken? Als je het ons vraagt, zijn dit sokken om van te dromen. Want dat is nu net wat we enkele van onze gebruikers – allemaal volwassenen met een verstandelijke beperking – bij het begin van dit initiatief vroegen: om hun dromen op leuke sokken te tekenen.

Opvallend modieus zijn ze. Je kan ze zelf trots dragen én aanraden aan anderen om ze te dragen. Het is namelijk een knap, origineel geschenk dat dromen helpt te verwezenlijken!

 

Dat vzw Curieus de sokken van Wiric richting een breder publiek wil brengen door meer partners in de handel te zoeken, heeft een duidelijke bedoeling. De bewoners van Wiric ontwerpen binnen hun crea-atelier Arti-sjok allerlei spullen en o.a. ook die kousen waarop ze hun creativiteit en fantasie en dus ook hun dromen loslaten. De winkels die ze nu verkopen dragen dat positief verhaal mee uit. En de hoop is dat de kousen met een positieve vibe ook een positieve impact zullen hebben op de mensen die ze dragen.