Truineer Nieuws melden?

Sil Rouvrois wordt technisch verantwoordelijke jeugdopleiding

Sil Rouvrois wordt vanaf 1 juli 2023 de nieuwe ‘technisch  verantwoordelijke jeugdopleiding’ (kortweg TVJO) bij STVV. Vanuit zijn nieuwe functie wil hij – samen met de andere kaderleden – de jeugdwerking naar een volgend niveau tillen.

Zowel de club  als Rouvrois zijn blij met deze invulling. “Mijn ervaring binnen de jeugd én bij de eerste ploeg  vloeien hier mooi samen”, aldus Sil.

Volbloed STVV’er Rouvrois zal in zijn nieuwe rol zowel de trainers als de jeugdspelers ondersteunen,  met een focus op de jeugdige talenten tussen 12 en 15 jaar. “Het voorbije seizoen werden onze  teams van U13 tot en met U16 kampioen. We hebben dus al heel wat talentrijke spelers en  gemotiveerde trainers in huis”, vertelt Rouvrois. “Enerzijds zal ik een klankbord zijn voor onze  coaches. Anderzijds zal ik – in overleg met onze trainers – bij gelegenheid ook op het trainingsveld  actief zijn.”

Lokale verankering  

Sil Rouvrois is kind aan huis op Stayen. Hij startte zijn loopbaan in Sint-Truiden als jeugdtrainer. En  de voorbije 2,5 seizoenen was hij actief als assistent-trainer bij het eerste elftal. “Ik ben heel blij dat  Sil zich engageert om TVJO van STVV te worden. Hij is een goede coach met veel potentieel. Gezien  het traject dat hij als trainer al heeft afgelegd binnen de club, is hij klaar en prima geschikt om deze  positie in te vullen. De ervaring die hij bij de eerste ploeg opdeed, is zeker een pluspunt voor onze  jeugdwerking. Bovendien vinden we het belangrijk om de lokale verankering op lange termijn te  garanderen binnen STVV. Ik kijk ernaar uit om met Sil samen te werken en reken erop dat hij een  positieve impact zal hebben”, vertelt Tsuyoshi Takano (algemeen directeur STVV jeugd).

“Tijdens mijn periode als assistent bij het eerste elftal leerde ik het belang van discipline”, vult  Rouvrois aan. “Daarom willen we spelers met een positief kritische kijk opleiden. Als je aan de top  wil geraken, moet je als jeugdspeler geduldig zijn en elke dag werken als een prof. Niet te snel  tevreden zijn, maar elke training en elk weekend presteren. Dan komt jouw kans wel.”

Graag in Sint-Truiden  

Rouvrois zelf kijkt alvast uit naar de start van de trainingen: “Ik ben heel graag in Sint-Truiden, dus ik  wilde mijn voetballoopbaan hier absoluut verderzetten. Vanuit de club en vanuit de jeugd voel ik  veel steun. Ik ben dus heel tevreden dat ik deze rol kan vervullen en zo iets terug kan geven aan  onze gereputeerde jeugdwerking.”