Truineer Nieuws melden?

Rihito Yamamoto is een kanarie

Rihito Yayamoto heeft zonet een handtekening geplaats onder een contract bij STVV. Het gaat om een uitleenbeurt met aankoopoptie.

De voorbije seizoenen ontpopten al verschillende Japanse  talenten zich tot sterkhouders. Zo toonden bijvoorbeeld Daichi Kamada en Takehiro  Tomiyasu hun klasse voor het eerst op Stayen. 

Mogelijk treedt Rihito Yamamoto binnenkort in hun voetsporen. De 21-jarige middenvelder  maakt namelijk de overstap van traditieclub Gamba Osaka naar STVV. Het gaat om een  uitleenbeurt mét aankoopoptie. 

Controlerende passeur 

Yamamoto is een controlerende middenvelder met een goede linkervoet. In zijn thuisland  staat hij bekend als een creatieve passeur, die vanuit het middenveld het spel kan  dicteren. Als prof was hij actief voor twee clubs: zijn moederclub Tokyo Verdy en Gamba  Osaka. Bovendien is de nieuwe ‘generaal’ al sinds z’n veertiende Japans jeugdinternational.  Rihito maakt momenteel ook deel uit van het nationale beloftenelftal. Voor de jonge  Samurai Blue scoorde hij onlangs nog in de recente ontmoeting met Engeland. 

“We verwachten van Rihito dat hij een belangrijke schakel wordt tussen de verdediging en  de aanval”, vertelt sportief directeur Andre Pinto. “Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft  Yamamoto al 123 profwedstrijden op de teller. Bovendien is hij ook kapitein van het  nationale beloftenelftal. Dat toont zijn maturiteit en leiderschap aan.” 

Ambitieuze jonge samoerai 

“In Europa spelen was altijd al mijn droom. Ik ben dan ook erg dankbaar voor deze kans bij  STVV. Eerder waren er al een aantal geweldige Japanse internationals aan de slag op Stayen  – zoals Tomiyasu of Kamada – dus ik wil hard werken om in hun voetsporen te treden. Met  assists en doelpunten wil ik dit seizoen mijn steentje bijdragen, zodat we als ploeg zo hoog  mogelijk eindigen in het klassement”, besluit Yamamoto