Truineer Nieuws melden?

Racing Against Cancer is nu realiteit

Racing Against Cancer is niet langer een concept maar een feit. Met Racing Against Cancer worden de goede doelen van Fighters Against Cancer via de (motor) sport extra in de kijker geplaatst.

Iedereen is welkom om een bijdrage te leveren aan Racing Against Cancer, ongeacht ras,  nationaliteit, religie of geaardheid. Ziektes maken geen onderscheid. We communiceren in  een universele taal en delen overal ter wereld dezelfde waarden: Respect, Toewijding,  Doorzettingsvermogen, Kracht en Eer. 

Helaas lijken deze waarden in de huidige samenleving te vervagen. Daarom is het tijd om  samen de handen uit de mouwen te steken, de krachten te bundelen en een vuist te maken.  Met Racing Against Cancer brengen we deze waarden naar de wereld van de sport. 

Begin 2023 lanceren we Racing Against Cancer met een nieuw logo. We willen zoveel  mogelijk coureurs betrekken bij ons initiatief en samen een verschil maken om meer  aandacht te genereren voor de goede doelen die Fighters Against Cancer ondersteunt. 

Het logo/badge kan gedragen worden op race-outfits als een teken van steun aan deze  vereniging die al 6 jaar transparant werkt zonder overheadkosten, dankzij het  vrijwilligerswerk van velen. 

Racing Against Cancer is niet beperkt tot specifieke regio’s of landsgrenzen. Hoewel we  beginnen in de autosport, willen we ons niet beperken tot één sport. Racing is universeel en  steun vanuit andere sporten is welkom. We zoeken racers en organisaties die ons willen  helpen door een bijdrage te leveren. 

Supporteren kan op verschillende manieren. Door het logo positief in beeld te brengen en de  bijbehorende waarden van Racing Against Cancer te benadrukken, kunnen we uiteindelijk  meer steun krijgen voor het goede doel. 

Na de lancering hebben al een aantal piloten zich achter dit project geschaard. Naast  founding members Philippe Lowette (Bistro Philippe) en Bert Arnauts (AR Performance),  hebben ook de piloten van ROFIX Racing (Ron Vaessen) en onder andere Brent Verheyen  (T2 Racing) al hun medewerking verleend aan Racing Against Cancer. 

Alle wagens van IC Racing (Ian Gepts, Cedic Baeten) zullen bestickerd worden met de  logo’s van Racing Against Cancer en bovendien kijken we uit naar de nieuwe BMW 330i, die  volledig gewrapped zal worden in het thema van Racing Against Cancer en zal worden  ingezet tijdens initiatieven ten behoeve van het goede doel.

Binnenkort zal het mogelijk zijn om via de website vouchers aan te schaffen voor jezelf, je  vriend(in) of een patiënt die je wilt steunen. Met Racing Against Cancer bieden we  verschillende ervaringen aan, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het goede  doel. Denk hierbij aan meerijden met een BelCar racewagen, een driftsessie op zolder, zelf  een racewagen besturen onder begeleiding van een instructeur, en zelfs enkele vluchten  aangeboden door de piloten van Brustem Pilot Association. Kortom, een adrenalinekick ten  behoeve van Fighters Against Cancer. 

Wil je jezelf, je bedrijf of iemand anders een mooi cadeau geven, een geweldige ervaring  beleven én tegelijkertijd het goede doel steunen? Dat kan! Neem voorlopig contact op via  onze website of stuur ons eenvoudigweg een direct bericht, en we nemen zo snel mogelijk  contact met je op. 

Daarnaast organiseert Racing Against Cancer binnenkort een Kartevent, waar verschillende  racepiloten, vrienden van de autosport, marshals en monteurs het zullen opnemen tegen  jong talent in de kartingwereld. Als je zelf (of als groep) wilt deelnemen aan deze wedstrijd  voor het goede doel, neem dan contact met ons op en we sturen je binnenkort een  persoonlijke uitnodiging. 

Je zult ons ook tegenkomen tijdens aankomende race-evenementen, waar we  sleutelhangers, petjes, t-shirts, stickers en andere leuke gadgets zullen verkopen ten  behoeve van het goede doel. 

Brustem Pilot Association als partner van Racing Against Cancer 

Als piloten willen wij mensen die vechten tegen kanker een hart onder de riem steken.  Daarom bieden wij een aantal vluchten aan voor patiëntjes. Dit is een eerste stap, enkel een  hart onder de riem. 

Naar de toekomst toe gaan we samen met de Brustem Pilot Association kijken om op een  volgende event ook vele Euro’s voor het goede doel te verzamelen. We willen, misschien  jaarlijks nog gratis flights aan patiëntjes geven, maar ook kijken om een aantal flights te  verkopen via Fighters against Cancer. Waar de opbrengst dan naar Fighters Against Cancer  gaat. Dit is de beoogde tweede stap.

Meer info via: https://www.fightersagainstcancer.be/racing-against-cancer