Truineer Nieuws melden?

PV’s tegen 4 winkels wegens verkoop van spullen die druggebruik vergemakkelijken

Na politieactie: de helft van de gecontroleerde dag- en nachtwinkels verkochten spullen die druggebruik vergemakkelijken. Zij kregen een PV en krijgen binnenkort een voorstel tot minnelijke schikking.

Het verschaffen van middelen die druggebruik vergemakkelijk en/of producten die aanzetten tot druggebruik, is strafbaar (drugswet). Op woensdag 7 juni 2023 hield het overlastteam van de politiezone Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken daarom nieuwe controleacties in dit kader. We willen vooral vermijden dat jongeren gemakkelijk in aanraking komen met dergelijke producten.
Er werden in totaal 8 dag- en nachtwinkels gecontroleerd.
In 4 winkels werden voorwerpen aangetroffen die druggebruik vergemakkelijken zoals grinders (crunchers) en glazen/metalen rookpijpjes. In totaal werden 45 voorwerpen die druggebruik vergemakkelijken in beslag genomen. Tijdens de actie in april werden nog 249 voorwerpen in beslag genomen.
De nodige processen-verbaal werden opgesteld.
De uitbaters zullen via de M-werking van het Parket een minnelijke schikking ontvangen.