Truineer Nieuws melden?

Primeur in Go!Atheneum: les chemie kan in het Engels

Vanaf het schooljaar 2023-2024 kunnen de leerlingen van Go!Atheneum die exacte wetenschappen volgen in hun 5de jaar kiezen om hun vak Chemie in het Engels te volgen. Een toelichting.

GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof 2de en 3de graad start als enige school in de regio met het CLIL-project.

Wat is CLIL ? CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning. Dit is een vorm van meertalig onderwijs waarbij een niet-taalvak wordt onderwezen in een andere taal dan het Nederlands.

Vanaf het schooljaar 2023-2024 kunnen de leerlingen die exacte wetenschappen volgen in hun 5de jaar kiezen om hun vak Chemie in het Engels te volgen. De leerlingen zien dezelfde leerstof als hun collega’s die het vak in het Nederlands krijgen maar krijgen dus de kans om hun kennis van wetenschappelijk Engels bij te schaven.

‘De toekomstkansen van onze leerlingen liggen ons na aan het hart’ zegt Pascale Liebens, directeur van GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof 2de en 3de graad. ‘Onze school trekt de kaart van het CLIL-onderwijs omdat we daarmee een uitstekende extra voorbereiding bieden op het Hoger Onderwijs, waar meer en meer studiemateriaal in het Engels wordt aangeboden, zeker in de wetenschappelijke richtingen.’ ‘Bovendien vormt CLIL ook een grote meerwaarde op de lokale en internationale arbeidsmarkt, welke weg onze leerlingen daar ook willen inslaan’ vult Ninie Coemans, Pedagogisch Coördinator van de school, aan.’

Linde Miermans is de leerkracht die volgend schooljaar het vak Chemie in het Engels zal geven. Zij is in het bezit van een masterdiploma Chemie en een C1-taalcertificaat voor Engels. Achter de integratie van het CLIL-traject in het curriculum van de wetenschappelijke richtingen zit ook de werkgroep Internationalisering van het Atheneum. Deze groep leerkrachten zet mee zijn schouders onder dit vernieuwende project.

Wij kijken er op het Atheneum dus erg naar uit om volgend schooljaar met het CLIL-project te starten. Als enige school in de regio met dit initiatief bieden wij aan onze leerlingen dus een extra troefkaart aan voor hun verdere studie- en professionele loopbaan.

Voor meer informatie kan u zich richten tot

Pascale Liebens
Directeur GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof 2de en 3de graad
011/68.43.47 – pascale.liebens@atheneumsinttruiden.be

Ninie Coemans
Pedagogisch Coördinator
011/68.43.47 – ninie.coemans@atheneumsinttruiden.be