Truineer Nieuws melden?

Poëzieparcours in de stad

Is er poëzie in Sint-Truiden? Volgens woordkunstenaar Mona Thijs zeker wel! Ze schreef er twee gedichten over die je vanaf nu al wandelend kan ontdekken in het stadscentrum.

Woordkunstenaar Mona Thijs (1999) was in 2016 finalist van de Literaire Prijzen van Sint-Truiden, de jaarlijkse poëzie- en kortverhaalwedstrijd van bibliotheek Toni Coppers, in de categorie Jeugd. Ze publiceerde nadien diverse kortverhalen en columns, waaronder in De Standaard en het literaire tijdschrift DWB en ze maakt ook theater.

Voor dit project benaderde Mona Thijs de stad als een boek dat je kan lezen of doorbladeren. Welke straat kan je lezen als een begin? In welk plein leg je een ezelsoor? En waar in de stad duiken er vraagtekens op?

“We willen met verschillende initiatieven Sint-Truiden op de literaire en culturele kaart zetten,” zegt schepen van Cultuur en Bibliotheek Stijn Vanoirbeek. “De Literaire Prijzen zijn intussen een vaste waarde in onze stad en vandaag lanceren we dit tijdelijk poëtische wandelparcours. De wandeling vertrekt vanuit de bibliotheek en neemt je mee langs zes locaties in onze stad waar je je kan laten meeslepen in de wonderlijke wereld die Mona creëert met haar dichtkunst. Kom dus zeker langs en geniet van de inspirerende gedichten tijdens een wandeling in de heerlijke zon.”

Dit project is een samenwerking tussen bibliotheek Toni Coppers, Cultuurcentrum De Bogaard en het poëziecentrum.