Truineer Nieuws melden?

Okazaki blijft

Shinji Okazaki heeft tegen alle verwachtingen in zijn contract op Stayen verlengd.

© STVV

De 36-jarige Shinji Okazaki belandde in 2011 bij VfB Stuttgart. Via FSV Mainz ging het in 2015 voor 11 miljoen euro naar Leicester City. Okazki trok vier jaar later naar FC Malaga. Na avonturen bij SD Huesca en FC Cartagena viel hij in de zomer van 2022 zonder club. Wat volgde was een avontuur bij STVV. Het vervolg is gekend.

Shinji Okazaki draagt sinds vorig seizoen het shirt van STVV. De doorgewinterde Japanner speelde 30 wedstrijden voor de Kanaries, waarin hij 95% van de speelminuten volmaakte. Als hardwerkende middenvelder scoorde hij onder meer het belangrijke openingsdoelpunt in Zulte-Waregem en gaf hij een cruciale assist in de derby tegen Genk.

Werkkracht en trainingsijver 

“Het contract van Okazaki liep eerstdaags normaal gesproken af”, zo legt sportief directeur Andre Pinto uit. “We willen onze jeugdige talenten echter graag omringen met ervaren spelers. Met zijn ongelooflijke werkkracht en trainingsijver kan Okazaki een voorbeeld en een gids zijn voor de jeugdige spelers in onze kern. Omdat Shinji graag bij STVV wilde blijven, was hij bovendien bereid om zijn salarisvoorwaarden aan te passen. Na een gesprek met de trainersstaf besloten we hem daarom een nieuw contract aan te bieden.”

Thuis in Haspengouw

Shinji Okazaki zelf is blij dat hij de clubkleuren nog een seizoen langer kan verdedigen: “Mijn speelstijl sluit aan bij de identiteit van STVV: de mouwen opstropen en hard werken voor elke bal. Daarnaast voelen mijn gezin en ikzelf ons hier ook thuis. Ik ben dus blij dat ik in België kan blijven wonen en voetballen.”

Bron: STVV.com