Truineer Nieuws melden?

Negen arrestaties in kader van drughandel en oplichting via internet

Verschillende huiszoekingen in het kader van drugshandel en oplichting via het internet, woensdag,  leidde tot 9 arrestaties.  Politie Kanton Borgloon kreeg hierbij hulp van het bijzonder bijstandsteam en speurhondengeleiders van de federale politie. 5 personen werden aangehouden door de onderzoeksrechter en overgebracht naar de gevangenis.

Begin dit jaar kregen speurders van PZ kanton Borgloon een man van 36 jaar in het vizier die ervan verdacht wordt handel te drijven in verdovende middelen. Tijdens een verkeerscontrole werd dezelfde man in het bezit gevonden van aanzienlijke hoeveelheden vloeibare XTC, ook gekend onder de naam GHB. De drugs werden inbeslaggenomen en het onderzoek werd voortgezet.

Uit verder onderzoek bleek dat de man samen met andere kompanen niet alleen in aanmerking kwam voor inbreuken op de drugswetgeving maar ook grootschalige feiten van oplichting via internet zou gepleegd hebben. Via frauduleuze praktijken zou de man duizenden gegevens van accounts hebben bekomen, met name identiteitsgegevens met daaraan gekoppelde mailadressen en wachtwoorden. Aan de hand van de bekomen accounts bestelde de verdachte sinds maanden dure gsm’s, tablets, laptops maar ook alledaagse voorwerpen zoals koffiepads, kledij, etenswaren… Onderzoek toonde aan dat de verdachte niet alleen handelde.

Op woensdag 7 juni vielen speurders in de vroege ochtend binnen op 4 adressen te Borgloon, Wellen, Sint-Truiden, Diepenbeek en later op de dag nog in woningen te Beringen en Heusden-Zolder. 9 verdachten werden gearresteerd. Tijdens de huiszoekingen werd een grote hoeveelheid bewijsmateriaal aangetroffen, gelinkt aan de feiten van oplichting. Er werd tevens een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen waaronder 7 liter GHB, 700 gram speed, 50-tal XTC tabletten, cannabis,…

Ondertussen werden door de onderzoeksrechter te Tongeren 5 personen aangehouden. De aangehouden personen werden overgebracht naar verschillende gevangenissen.

Bij de gerechtelijke actie die werd gecoördineerd door de lokale opsporingsdienst van PZ kanton Borgloon namen een 20-tal agenten deel, die deel uitmaken van de verschillende diensten van het politiekorps van het Kanton Borgloon. Leden van het bijzonder bijstandsteam en speurhondengeleiders van de federale politie leverden bijstand waardoor er een 30-tal agenten werden ingezet.

Het onderzoek wordt voortgezet.

 

Bron: Lokale Politie Kanton Borgloon