Truineer Nieuws melden?

Jarne Steuckers geeft meteen zijn visitekaartje af

In de tweede oefenpot tegen Dessel wierpen Koita en Steuckers zich op als de uitblinkers. Koita voelt zich onder Fink duidelijk een stuk beter en scoorde twee fraaie goals. Jarne Steuckers, terug van weggeweest, wierp zich op als de man met het overzicht en de fraaie pass.

 

Het is gevaarlijk om conclusies te trekken uit een nog maar tweede oefenpot. Maar na de match tegen Dessel mag het duidelijk zijn dat er toch wel wat jong en gretig talent rondloopt op Stayen. Dat moest ook coach Fink achteraf bekennen. Neemt niet weg dat de glansrol was weggelegd voor één van de beste spelers die STVV de afgelopen jaren wel misschien in zijn rangen telde: Aboubakar Koita. Onder Fink mag hij zich vol concentreren op zijn aanvallende opdrachten. En dat rendeert. Ook tegen Dessel stond hij aan het kanon, twee keer, twee keer even fraai. Vroeg in de wedstrijd met een afstandsschot dat via de voet van een bezoekende verdediger in doel neerplofte, laat in de match met een magistrale vrijschop.

Maar er was nog een tweede speler die een glansrol opeiste. Jarne Steuckers, terug van een bijzonder succesvolle uitleenbeurt aan MVV, zat zijn eerste oefenpot meteen goed in de match. Op het middenveld, veel aan de bal, viel hij op met zijn rust aan de bal, zijn speloverzicht en -vooral ook- zijn passing. ’t Is, ook voor hem, nog te vroeg om conclusies te trekken. Maar ons zou het niet verwonderen dat we na dit seizoen kunnen zeggen dat het voor Jarne het seizoen van de doorbraak is geworden.

Blijft de vaststelling dat er nog veel werk aan de winkel is en dat Fink nog veel spelersmateriaal extra nodig heeft. Intussen tikt de klok en ontvangen we over vijf weken Standard. De Japanse bazen mogen naar ons gevoel dan ook gerust een tandje bij steken. Want in elke linie is er nog vers bloed nodig, vooraan zelfs veel vers bloed. Kaya en tester Zahiroleslam zien we -na wat we gisteren zagen- die leegte zeker niet opvullen.

Filip Kevers

Fink geeft Teuchy nog wat aanwijzingen

 

STVV eerste helft: Coppens, Ananou, Smets, Van Helden, Dumont, Diriken, Van Dessel, Bocat, Steuckers, Koita, Kaya.

STVV tweede helft: Lendfers, Vanwesemael, Mindombe, Francis, Fabionho, Lenoir, Delorge, Teuchy, Nhaili, Filippov, Zahiroleslam.