Truineer Nieuws melden?

Gemiste oproep van buitenlands nummer? Opletten geblazen

Gemiste oproep van een buitenlands nummer? Let dan op voor Wangiri fraude.

Wangirifraude is een oplichtingspraktijk waarbij oplichters je naar dure betaalnummers proberen te laten terugbellen. Het begint met één rinkel van je telefoon. Maar pas op! Als je terugbelt, hoor je misschien een wachttoon of helemaal niets terwijl de kosten stil maar razendsnel oplopen 💸😫
Blijf op je hoede en voorkom dat je in de val loopt! Als je een gemiste oproep hebt van een onbekend buitenlands nummer, denk twee keer na voordat je terugbelt. 📱
Via www.safeonweb.be vind je meer tips!

 

 

Kan een afbeelding zijn van , met de tekst Wangiri fraude Je telefoon rinkelt één keer, daarna wordt de oproep afgebroken. Als je dit nummer terugbelt, dan kom je op een betaalnummer terecht en kan je veel geld verliezen.