Truineer Nieuws melden?

Geen enkele oefenmatch op Stayen door kunstgras

Ergernis alom op sociale media na de bekendmaking van het gedeeltelijk oefenprogramma van STVV. Reden? De Kanaries spelen geen enkele match thuis. Hoe dat komt? De meeste tegenstanders spelen hun voorbereiding liever niet op kunstgras.

De tegenstanders tot en met 8 juli zijn al bekend, weet teammanager Peter Delorge: “Dat we onze eerste wedstrijd op 17 juni in Zepperen-Brustem spelen, was intussen al bekend. Bij de verdere samenstelling van de kalender hielden we rekening met twee factoren: enerzijds kozen we voor tegenstanders in de wijde omgeving rond Sint-Truiden, anderzijds willen we de intensiteit stap voor stap opbouwen.

Na de ‘Truiense derby’ draaien de Kanaries verder warm tegen respectievelijk KFC Dessel en Thes Sport. “Begin juli volgen steken we een tandje bij, wanneer we het opnemen tegen KVC Westerlo, promovendus Patro Maasmechelen en de Nederlandse topclub PSV Eindhoven.”

Op zaterdag 8 juli vertrekt geel-blauw op oefenkamp. Daarbij viel de keuze op het vertrouwde, naburige Horst. Tegen wie er tijdens en na dit oefenkamp gespeeld wordt, maakt STVV op een later tijdstip bekend.

Voorlopig overzicht oefenprogramma STVV

 • Zaterdag 17/06/23 – KVV Zepperen-Brustem vs. STVV in Zepperen om 17u00
 • Zaterdag 24/06/23 – KFC Dessel vs. STVV in Dessel om 17u00
  • Open voor het publiek en tickets enkel beschikbaar aan de loketten ter plaatse
 • Woensdag 28/06/23 – Thes Sport vs. STVV in Tessenderlo om 19u30.
  • Open voor het publiek, verdere info volgt nog.
 • Zaterdag 01/07/23 – KVC Westerlo vs. STVV in Westerlo om 16u00.
  • Wedstrijd achter gesloten deuren.
 • Woensdag 05/07/23 – Patro Maasmechelen vs. STVV in Maasmechelen om 19u00
  • Open voor het publiek en tickets enkel beschikbaar aan de loketten ter plaatse.
 • Zaterdag 08/07/23 – PSV vs. STVV in Eindhoven om 14u30
  • Wedstrijd achter gesloten deuren.