Truineer Nieuws melden?

Gedicht en raamschilderingals ode aan de zorg

Rick De Leeuw droeg zonet aan de voozijde van ons ziekenhuis zijn gedicht voor als ode aan de zorg aan en dit in kader van 100 in 1 day, een internationaal initiatief dat verbondenheid tussen mensen wil vergroten. Tegelijkertijd werd een bijhorende raamschildering onthuld, gemaakt door Justine Brees, student aan PXL-MAD. Dit moment symboliseerde de kracht van kunst en solidariteit.

100 in 1 day

Deze dag is een wereldwijd fenomeen dat steden verandert in bruisende plekken waar creativiteit en innovatie hoogtij vieren. Gedurende één dag worden honderd verschillende acties en projecten gelanceerd door burgers, organisaties en gemeenschappen om hun stad op een positieve manier in beweging te brengen. Curieus vzw organiseert deze “100 in 1 day” in België en onder andere ook in Sint-Truiden.

Sint-Trudo Ziekenhuis

In Sint-Truiden kwam het creatieve idee om een raamtekening aan te brengen als ode aan alle zorgmedewerkers op de voorgevel van Sint-Trudo Ziekenhuis. Rick De Leeuw, een gerenommeerde dichter en singer-songwriter, deed hierbij een hartverwarmende bijdrage. Ook zijn gedicht is geïntegreerd in de raamschildering en is een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers.

Voor het ziekenhuis is het een mooie kans om de verbondenheid weer te geven die haar zorgmedewerkers onderling hebben als één groot en hecht team, maar zeker ook de verbondenheid naar de mensen voor wie zij zorg dragen. Op deze manier creëren zij ook de kans voor lokale creatieve geesten om hun ideeën tot leven te brengen en een glimlach te toveren op de gezichten van heel wat mensen.