Truineer Nieuws melden?

EV-batterij modules krijgen tweede leven in batterijpakketten

Nieuwerkerken, Belgium – e-power® en Watt4Ever slaan de handen in elkaar door de geïntegreerde EV-batterij modules te gaan hergebruiken in een mobiel energieopslagsysteem. Watt4Ever ontmantelt zorgvuldig de EV-batterijpakketten en bezorgt de waardevolle modules samen met een BMS-oplossing aan e-power®.

Deze BMS-oplossing beheert het laden/ontladen van de batterij en garandeert de veiligheid van het systeem. De ingenieurs van e-power® implementeren de modules op hun beurt in de nieuwe “P-pack”-productlijn. Nu de EV-industrie in een stroomversnelling zit zijn er verschillende redenen waarom de nog zo goed als nieuwe accupakketten door autofabrikanten worden afgedankt, maar het test- en evaluatieproces van Watt4Ever zorgt ervoor dat de modules tot 5 jaar lang hoge prestaties leveren in de hergebruikte toepassingen. De P-pack is een perfecte accu voor werkzaamheden in de tuin of op kleine bouwsites. Dankzij de stopcontacten die in de P-pack zijn ingebouwd kan je het batterijpakket gebruiken terwijl je gereedschap met snoer aan het gebruiken bent, bijvoorbeeld een slijpschijf of een verwarmingselement. Aan het eind van de dag kan je de P-pack thuis gewoon weer opladen. De wielen maken het ook gemakkelijk om in en uit de werkplaats te manoeuvreren. “De omvormer van de P-pack zet de 48V DC om naar een 230V AC aan de stekkers, dezelfde stroom die uit de stopcontacten komt in onze woonkamer. Bovendien kan de P-pack, net zoals andere epower® aggregaten, helemaal op maat gemaakt worden naar de behoeften van de klant, denk dan bijvoorbeeld maar aan de afmetingen, welke componenten, het aantal stopcontacten, etc.” Kurt Van Dal, CEO van e-power®. Duurzame oplossing De batterijen worden alvorens het hergebruiken in de P-pack uitgebreid getest en zijn van topkwaliteit waardoor het batterijpakket je niet in de steek laat. Door de batterijen een tweede leven te geven zet e-power® bovendien volop in op het ontwikkelen van duurzame producten.