Truineer Nieuws melden?

BSGO De Letterfant scoort met nieuwe uitvinding

De leerlingen van basisschool de Letterfant (Engelmanshoven-Gelinden) hebben hun uitvinding, de Fantandem, voorgesteld aan het grote publiek. Een primeur, want het is de eerste snoeptandem ooit. Ideaal voor verjaardagsfeestjes, vinden we.

© De Letterfant FB

In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren drie onderwijsniveaus “droommachines” gedurende één school/academiejaar.

MyMachine Vlaanderen is een initiatief dat ondernemingszin, creativiteit, STE(A)M vaardigheden, talentontwikkeling en kruisbestuiving wil stimuleren binnen  (lager-, hoger-en secundair onderwijs) in een unieke context van projectgebaseerd maakonderwijs. Meer dan 400 leerlingen uit 20 scholen gingen afgelopen schooljaar samen aan de slagom briljante droommachines én een droomgame te realiseren.

Ook de Basisschool De Letterfant deed mee. Gisteren kregen de jonge uitvinders van het 2de leerjaar  hun ‘Fantandem’ eindelijk te zien en kregen ze ook de kans om hem uit te testen in aanwezigheid van  de ‘bondgenoten’ uit het hoger en secundair onderwijs. Immers, een PXL-studententeam maakte het ontwerp en realiseerde deze droommachine in samenwerking met leerlingen van Atheneum Sint-Truiden.

Bekijk de repo van TVL HIER