Truineer Nieuws melden?

Beleef een onvergetelijke zomer in Haspengouw

De voorbije periode zetten Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren samen hun schouders onder de groots opgezette promocampagne ‘Haast je. Niet. Haspengouw’.  Katty Lathouwers won de bijhorende wedstrijd en kreeg een cadeaucheque, goed voor een weekend voor twee personen in Haspengouw t.w.v. 400 euro.

Haspengouw verwent al je zintuigen, het hele jaar door. Zeker tijdens de zomer, wanneer er overal in de regio allerlei moois en lekkers te ontdekken valt. Steeds meer mensen laten zich verleiden door de ongeëvenaarde Haspengouwse natuur, keuken, evenementen en geschiedenis. Dit paradijs krijg je niet vastgelegd in woord of beeld. Kom het daarom zelf beleven. Rep je en neem daarna je tijd. Want Haspengouw heeft echt voor iedereen wat te bieden.

De voorbije periode zetten Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren samen hun schouders onder de groots opgezette promocampagne ‘Haast je. Niet. Haspengouw’. Via billboards werden de troeven van de streek letterlijk in de kijker geplaatst. Tegelijk liep er een wedstrijd op Facebook en Instagram. De winnaar Katty Lathouwers krijgt vandaag uit handen van de bevoegde schepenen een cadeaucheque, goed voor een weekend voor twee personen in Haspengouw t.w.v. 400 euro.

Proeven, voelen, genieten en verrast worden. Dat is waar het hier om draait. De steden achter Visit Haspengouw laten niks aan het toeval over om hun talrijke bezoekers een weergaloze tijd te bezorgen.

Neem nu Tongeren: met de renovatie van het stadhuis helemaal achter de rug, is het reikhalzend uitkijken naar de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten begin juli. Nog een ‘hoogtepunt’ volgt op het einde van de zomer. Dan opent de toren van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek voor het grote publiek. Beklim de 300 treden en je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over Haspengouw op 55 meter hoogte.

Sint-Truiden is en blijft synoniem met heerlijke wandel- en fietstochten door het fruitige landschap. Kom even op adem in een van de pop-upbars of pluk je eigen kersen bij biobedrijf Jacobs Fruit. Binnen deze groene gordel van boomgaarden bruist de stad Sint-Truiden van het goede leven: bourgondische eetgelegenheden, zalige ontspanningsplekjes zoals de abdijtoren, de fonteinen op de Groenmarkt, domein ’t Speelhof … Voor wie houdt van een goed glas zijn er in juli en augustus wijnweekends bij Gloire de Duras en Kitsberg. Op zoek naar suspense? Duik dan de pop-up escape room in de Minderbroederskerk in, ga de uitdaging aan en tracht Sint-Truiden en zijn inwoners te redden van de ondergang.

Ook in Borgloon kan je Haspengouw in volle glorie ervaren. Begeleide wandelingen, ‘local bites’ tijdens de Proevertjestocht of een nocturne met meeslepende volksverhalen … In het glooiende Loonse landschap vloeien kunst, natuur en cultuur naadloos in mekaar over. Tijdens je bezoek aan het Fruitbelevingscentrum in de oude Stoomstroopfabriek komt je alles te weten over de geschiedenis van de Loonse stroop en hoe die vandaag nog wordt gemaakt. Ontdek de Loonse oogst via leuke spelletjes en verborgen weetjes. Neem na je bezoek zeker een kijkje in de streekproductenshop en misschien ga jij wel naar huis met een smaakmakend souvenirtje!

Dat geldt net zo goed voor Bilzen. In de schaduw van de Landcommanderij Alden Biesen strekt de grootste openbare hoogstamboomgaard van de Lage Landen zich uit. In verschillende deelgemeenten getuigen imposante kastelen van een rijk verleden. Het stadscentrum staat bekend om de bruisende evenementen en dito horeca. Op wandelafstand liggen charmante parken en recreatiezone De Katteberg. In Bilzen stap je trouwens vanuit Haspengouw de Kempen in. Of omgekeerd. Eén adres: het Munsterbos, sinds kort officieel deel van het nieuwe Nationaal Park Hoge Kempen. En de Euregio, die bevindt zich op een boogscheut van hier.

Wie houdt van pure beleving weet waarheen. Welkom in Haspengouw!