Truineer Nieuws melden?

ARS redt jonge Oehoe uit hachelijke situatie

Mooi werk van ARS. De Truiense organisatie redde in Jodoigne een jonge Oehoe die verzeild was geraakt op een smalle richel in een steengroeve.

© ARS
Verslagje ARS
Oehoe na 2 weken gered.
Gisteren kregen we een telefoontje uit Jodoigne dat er een jonge Europese Oehoe uit het nest gevallen/gesprongen. Opzich geen probleem, maar het jong zat nu al 2 weken op een smalle richel boven het water in een steengroeve.. Ook al voerden de ouders het jong af en toe nog, het was toch geen ideale plaats om te leren vliegen.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Rond 18u kregen we alle goedkeuringen binnen op het terrein te betreden. We gingen met enkele vrijwilligers ter plaatse aangezien onze zodiac mee moest en deze een stuk naar beneden moest gedragen worden..
We vaarden richting de oehoe en konden hem snel vangen zonder dat hij in het water terecht kwam. Eens terug aan de oever gingen we over tot een algemene controle van de toestand van het jong: ontzettend mager, schaafwondejes aan de vleugels door tegen de rotswand te schuren, klauwen bot door zich aan de rots vast te klampen, en vleugelpennen stuk.
 
Wat volgde: eteen een ritje richting de collega’s van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek ! Daar zal hij de nodige verzorging en aandacht krijgen om door te groeien tot een stevige oehoe die zichzelf in de natuur kan redden!
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, uil en vulture