Truineer Nieuws melden?

Vernieuwing kruispunt Montenakenweg x Haspengouwlaan (N3)

Vanaf 8 mei wordt het kruispunt van de Montenakenweg met de Haspengouwlaan vernieuwd. De werken zullen zo’n 5 maanden duren. En dat zal gevolgen hebben voor het verkeer vanaf het kruispunt richting centrum.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Sint-Truiden investeren in een veilige en vlotte fietsverbinding van meer dan 3 km tussen Stayen en Brustem. Het gaat om een grootschalig fietsproject dat verschillende jaren in beslag neemt.

Sinds 27 maart 2023 zijn de nutsmaatschappijen bezig met de voorbereidende werken voor de vernieuwing van het kruispunt van de Haspengouwlaan (N3) met de Montenakenweg. Op maandag 8 mei starten de infrastructuurwerken voor de effectieve vernieuwing van het kruispunt van de Haspengouwlaan (N3) met de Montenakenweg aan de kant van het centrum.

Minderhinder-maatregelen tot zomers bouwverlof

Vanaf maandag 8 mei tot het zomers bouwverlof is de Montenakenweg aan de kant van het centrum afgesloten voor alle verkeer. Hier start de aannemer met de infrastructuurwerken. De nutswerken schuiven op naar de zuidzijde van het kruispunt voor fase 2 (zuidzijde Montenakenweg, kant opvangcentrum). De vernieuwing van het hele kruispunt duurt zo’n 5 maanden, tot het najaar van 2023.

 • Voetgangers steken de Haspengouwlaan over aan de Halmaalweg en kunnen via het nieuwe fietspad richting de Montenakenweg.
 • Fietsers krijgen een tijdelijke oversteekplaats ter hoogte van de kleine Naamsesteenweg/aansluiting met de N80. Zo blijven zij buiten de werfzone.
  • Fietsers volgen aan kant centrum een omleiding via de kleine Naamsesteenweg.
 • Gemotoriseerd verkeer rijdt via de N80, de Luikersteenweg (N3e) en de Naamsevest naar het centrum.
  • Op de Haspengouwlaan blijft één versmalde rijstrook per rijrichting beschikbaar en geldt een snelheidsbeperking tot het einde van de werken.
  • De Montenakenweg kant opvangcentrum wordt een rechtsin/rechtsuit-straat. Het is dus niet meer mogelijk om vanaf het opvangcentrum richting rotonde Stayen te rijden.
 • Gemotoriseerd verkeer op N3 blijft mogelijk, evenwel met hinder:
  • 1 versmalde rijstrook per rijrichting met snelheidsbeperking
  • aan kant waar gewerkt wordt, is de zijstraat van het kruispunt afgesloten. 
  • Het stadscentrum blijft bereikbaar via rotonde Stayen en Tiensesteenweg (N3e).

Meer info over dit project vind je op www.wegenenverkeer.be/sint-truiden

Nog vragen? Contacteer de omgevingsmanager op 0465 09 40 84 (tijdens kantooruren) of via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be.