Truineer Nieuws melden?

Verhuisplannen Hasp-O Centrum nog niet ten einde

Minister van Onderwijs Ben Weyts was maar wat fier dat hij de nieuwbouw van Hasp-O Centrum mocht openen. De directie wist ook te vertellen dat de eerste graad sowieso in het centrum blijft en in september 2024 verhuist naar de dan gerenoveerde Campus Abdij.

© Eveline Kevers

Vrijdagavond opende Minister van Onderwijs Ben Weyts de nieuwe scholencampus van Hasp-O Centrum. In de Truiense Fabriekstraat werd op 23 maanden tijd een moderne leeromgeving gecreëerd voor de jongeren van de 2e en 3e graad die voorlopig nog les volgen in de campus Abdij en campus Gildestraat. Op zondag 7 mei zet de school haar gloednieuwe voordeur meteen wagenwijd open. Deze opendeurdag valt samen met Open Wervendag, waarop alle geïnteresseerden welkom zijn.

 

De laatste ‘School van Morgen’

Nu het einde van dit bouwproject nadert, blikt directeur Eddy Roosen trots terug op de totstandkoming: “De moderne leeromgeving van Hasp-O Centrum is het 182e en laatste project van het DBFM-programma ‘Scholen van Morgen’, een publiek-private samenwerking tussen AG Real Estate, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse overheid.” Minister van Onderwijs Ben Weyts was niet alleen aanwezig bij de eerstesteenlegging van deze nieuwbouw, maar nu ook bij de feestelijke opening.

Moderne infrastructuur

Op 1 september 2023 starten de leerlingen van het 3e tot en met 7e jaar in hun nieuwe klaslokalen die uitgerust zijn met moderne leermiddelen. Ann Ruppol, pedagogisch directeur van de bovenbouw: “We hebben studierichtingen in 3 verschillende domeinen: Taal en Cultuur, Economie en Organisatie en STEM, die leerlingen voorbereiden op hoger onderwijs en/of de arbeidsmarkt. Naast voltijds dagonderwijs kunnen ook de jongeren van duaal leren (Centrum leren en werken) en de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) in onze nieuwbouwcampus terecht. Onze nieuwe campus is dus een weerspiegeling van de maatschappij.”

Ook in de vaklokalen zie je dit brede aanbod terug: om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, vind je in elke gang een ander vakgebied. Het gebouw beschikt ook over een aantal polyvalente ruimtes, zoals het auditorium en een eetzaal voor 600 personen en een mediatheek, die de leerlingenraad mag inrichten. Er is ook een ruime sporthal, een gymzaal en er zijn in totaal 3 basketvelden.

De school blijft in het centrum

De 1e graad van Hasp-O Centrum blijft volgend schooljaar nog in de Plankstraat, in afwachting van de volledige renovatie van de campus Abdij, zodat de leerlingen van het 1e en 2e jaar daar in september ‘24 hun intrek kunnen nemen.

 

Opening

Tijdens de opening praatte Radio 2-presentator Daan Masset de speeches aan elkaar: zowel Philippe Monserez van Scholen van Morgen als Minister Weyts spraken vol bewondering over de multifunctionele campus, die zondag tijdens de Open Wervendag én opendeurdag van de school te bekijken is.