Truineer Nieuws melden?

Tim Roosen exposeert metaalsculpturen in Londen

Metaalsculpturen ‘Urban Robots’ van de Truiense kunstenaar Tim Roosen zijn vanaf 11 mei te bewonderen op de Affordable Art Fair in Londen.

© Plus Arte

Voor de tweede keer dit jaar zijn de metaalsculpturen van de Truiense kunstenaar Tim Roosen te bewonderen op de Affordable Art Fair in Londen. Na een succesvolle deelname aan de AAF Battersea begin maart, neemt galerij Plus Arte nu 2 nieuwe beelden mee naar de editie op Hampstead Heath in het noorden van de Britse hoofdstad.

De ‘Urban Robots’ van de kunstenaar slaan een brug tussen pop-surrealisme en urban art. De verweerde metalen hoofden van robots zijn gelakt in opvallende graffiti kleuren en bevatten diverse auto- en machineonderdelen. De bestickerde betonnen sokkel met in epoxy gevangen kroonkurken  en gevonden objecten versterken  de ‘Urban’ feel.

De beurs opent op donderdag 11 mei voor het grote publiek en loopt tot zondagavond.