Truineer Nieuws melden?

STVV-canon waarborgt basisbeginselen van de club

De STVV-canon is er. Hij kwam  tot stand in samenspraak met de supporters. Alle betrokken partijen tekenden hem in de trouwzaal van het stadhuis. De canon moet ervoor zorgen dat de basisbeginselen van de club gewaarborgd zijn en blijven. Wij overlopen even de 7 beginselen.

© Philip Kevers

Om de booschap ‘voor eeuwig’ kracht bij te zetten, ondertekenden de club en de supporters alvast een STVV-canon. “Die is er gekomen op voorstel van de supporters”, aldus Takayuki Tateishi. “In de canon leggen we bijvoorbeeld vast dat de naam STVV gerespecteerd blijft, dat de clubkleuren behouden blijven, en dat de roepnaam ‘Kanaries’ intact blijft. Wij geven onze canon trouwens een prominente plaats in ons stadion, in spelerstunnel, kantoren en in elke tribune. Op die manier krijgt elke nieuwe coach en speler, medewerker en supporter de kernwaarden van onze mooie club mee.”