Truineer Nieuws melden?

‘Ongenezen wonden’ over Paul Paques door Reno Stijnen

In het kader van de herdenking van de nazirazzia in Sint-Truiden gaf Reno Stijnen het boek ‘Ongenezen Wonden’ uit. Het is een fotografisch project waarin de weg naar erkenning van Paul Paques centraal staat. Lees hoe je het kan bestellen.

BESTELLEN
Stuur een berichtje naar Reno Stijnen of via reno.stijnen@icloud.com
€30
Premium hardcover
124 pagina’s
‘Ongenezen Wonden’ is een fotografisch project waar de weg naar erkenning van Paul Paques centraal staat. Paques werd tijdens de razzia van 25 mei 1943 in Sint-Truiden gearresteerd en naar het Fort van Breendonk gebracht. Na drie maanden onrechtvaardig gevangenschap werd Paul terug vrijgelaten. Sindsdien heeft hij gestreden voor de status van politiek gevangene, maar tot op heden heeft er geen rechtvaardige erkenning plaatsgevonden. Het project belicht deze strijd om erkenning.

 

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en , met de tekst ONGENEZEN ONGENEZENWONDEN WONDEN E Reno WONDEN ONGENEZEN Stijnen EZEN DEN