Truineer Nieuws melden?

Lev Vanorbeek grapt erop los

Gelezen in ‘den Truineer’. De Biker van Zepperen, Lev Vanorbeek,  legt uit hoe en waarom hij koos voor stand-up comedy en droomt van acteren en een motorhuis.

Op jonge leeftijd ontwikkelde Lev Vanorbeek een liefde voor motoren en humor. Hij voegde die twee samen en zo ontstond zijn artiestenconcept ‘Motorcycle Comedy’. Met zijn grappige observaties uit het dagelijks leven, soms zelfs in het plat Zeppers, heeft Lev zijn plaats in het comedymilieu. Dat de stoere biker met het peperkoeken hart op menige aanhang kan rekenen, is nog een ‘understatement’ wanneer hij de brouwerij van Wilderen betreedt. Maar is hij echt zo stoer als hij eruitziet? En hoe is hij als komiek begonnen en gaat het verder evolueren, gezien.

Lev, waarom stand-up comedy? Leg uit.

“Al van jongs af aan steelde ik graag de show en hing ik graag de ‘clown’ in de klas uit. Mijn mama had vroeger een kledingwinkel voor ‘dames met een maatje meer’. Dan kroop ik in een ‘salopette’ met een hoelahoep erin en foute schoenen. Ik was dan Urbanus. De kinderen begrepen het niet maar de leerkrachten konden er goed mee lachen. Dat ging me eigenlijk ‘goed af’. Daarna trad ik ook via de KAJ op en zat ik even op Zeppers toneel. Vanaf mijn 18de is het dan eigenlijk echt begonnen. Ik zocht op het internet naar comedyshows en geraakte hierdoor geïnspireerd. Na Comedy Mania in 2011 is alles in een stroomversnelling gegaan.”

Is de Biker echt Lev of een typetje?

“Nee nee, de Biker is echt Lev. Ik zocht naar een typetje dat nauw bij me aansluit. Ik wil ook zo authentiek mogelijk op het podium verschijnen en me op mijn gemak voelen. Doordat ik tussen de motoren ben opgegroeid en zelf een Harley heb, vond ik dit het meest geschikte. De kleuren ‘paars’ en ‘groen’ zijn wijlen de motor van mijn vader en eveneens de kleuren van ‘The Joker’. En optreden in het

plat Zeppers maakt een gehele match met wie ik ben. Soms moet ik wel ‘vervlaamsen’ of ze verstaan me in de Vlaanders niet. Dan praat ik zoals iedere Truiense politieker die op TV Limburg komt (knipoogt).”

Ook in het medialandschap wordt er meer aan je mouw getrokken. “Inderdaad. Het heeft wel even ‘stilgelegen’ door de gezinsuitbreiding en verbouwingen maar nu komen de aanvragen opnieuw binnen. Ik treed ook vaker als Master of Ceremony op en verzorg de line-up bij de shows. Vroeger was ik hier erg zenuwachtig voor maar nu ga ik zelfs al meer in interactie met het publiek. Ik maak ze dan ook graag warm, alvorens de volgende komiek opkomt. Daarnaast heb ik al enkele tv-rolletjes gehad: Overeten bij Danira Boukhriss, de Sterkste Handen bij Natalia. Bij dat laatste heb ik me goed geamuseerd. Maar ook blijf ik trouw aan lokale comedy-initiatieven. Ik kijk ook nog steeds op naar Christophe Elen.”

“Soms moet ik wel ‘vervlaamsen’, dan praat ik zoals iedere Truiense politieker die op TV Limburg komt”

 

 

Wat doe je hiernaast? Want het lijkt me toch nog niet iets waarvan je brood op tafel kan voorzien.

“Klopt. Ik heb 20 jaar in de bouw gewerkt (veel asbest gestoken – knipoogt). En nu, als bodemonderzoeker, kan ik het er terug allemaal uit halen (lacht).”

Wat hoop je voor de toekomst, Lev?

“Acteren en een motorhuis (lacht). Motors zullen mijn passie blijven. Anderzijds wil ik ook nog wel rolletjes, buiten mijn grenzen, spelen, ook in films. Ik heb ‘overlaatst’ nog een homofiele facteur gespeeld. Ze mogen me voor alles vragen (lacht).”