Truineer Nieuws melden?

Julie Gielen genomineerd voor Bruidsfoto Award 2023

Julie Gielen (Images de Julie) uit Sint-Truiden is met twee foto’s genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2023 (BFA), respectievelijk in de categorie bruidskinderen én bruidspaar. Begin september worden de winnaars bekend gemaakt. U kan vanaf nu stemmen.

Bruidsfoto Award 2023 

Op 19 mei 2023 zijn de nominaties bekendgemaakt van de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto  Award 2023 (BFA). Julie Gielen (Images de Julie) uit Sint-Truiden is genomineerd in de  categorie bruidskinderen én bruidspaar. Uit een aantal van bijna 500 inzendingen koos de  onafhankelijke en internationale vakjury 81 foto’s die meedingen naar een felbegeerde  Bruidsfoto Award 2023. De BFA wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd. In de 9  fotocategorieën zijn verschillende aantallen foto’s genomineerd. Op alle genomineerde  bruidsfoto’s kan gestemd worden via https://www.bruidenbruidegom.nl/bfa-stemmen/ .  

Een bruiloft is meer dan de ceremonie en het feest, het draait om de mensen en  emoties 

“Bruidsfotografie is een bijzondere tak van fotografie waarin beeld een grote rol speelt. Beeld  heeft namelijk de kracht om emoties en herinneringen vast te leggen en te vereeuwigen. Een  ervaren bruidsfotograaf begrijpt deze kracht en weet hoe hij of zij deze moet inzetten om  een onvergetelijke trouwreportage te maken. Uit alles blijkt dat het belangrijk is dat de  fotograaf oog heeft voor detail en de juiste momenten weet vast te leggen. Zo kan een blik  van de bruid naar haar aanstaande echtgenoot of een traan die wordt weggeveegd voor  eeuwig worden vastgelegd. Dit zijn momenten die zonder beeld wellicht snel vergeten  zouden worden. Een bruiloft is immers meer dan alleen de ceremonie en het feest, het draait  ook om de mensen en hun emoties. Al met al is beeld een ontzettend uniek en krachtig  middel bij bruidsfotografie. Het kan herinneringen oproepen en emoties overbrengen op een  manier die woorden soms niet kunnen.  

De door de onafhankelijke vakjury genomineerde bruidsfoto’s vormen hiervan het absolute  bewijs en zijn tegelijkertijd een prachtige inspiratiebron voor nieuwe bruidsparen”, aldus  Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine, de  initiatiefnemer van de BFA. 

Publieksprijzen, New Talent & Overall Winnaar 

Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto Award 2023 is de race nu echt  van start gegaan. Tot en met 18 augustus 2023 kunnen aanstaande bruidsparen en andere  belangstellenden hun stem uitbrengen op hun favoriete bruidsfoto’s via https:// www.bruidenbruidegom.nl/bfa-stemmen/.  

Begin september 2023 worden de Award winnaars in de 9 categorieën bekendgemaakt.  Genomineerde fotografen die korter dan drie jaar actief zijn als bruidsfotograaf maken kans  op de New Talent Award. De foto met de meeste publieksstemmen wint bovendien de titel  Overall Winnaar 2023.  

Doel Bruidsfoto Award 

De Bruidsfoto Award wordt voor de 18e keer georganiseerd door Bruid & Bruidegom  Magazine en heeft als doel om bruidsparen te inspireren voor hun eigen bruiloft en kennis te  laten maken met eigentijdse bruidsfotografie en professionele fotografen in Nederland en  België.

Julie Gielen