Truineer Nieuws melden?

Het Merovingisch grafveld van Engelmanshoven

De archeologische vondsten uit de graven van het Merovingisch grafveld in Engelmanshoven worden van 27 mei tot en met 11 juni 2023 uitzonderlijk tentoongesteld in het GAZO-depot.

๐—ฉ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ: ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐— ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ๐˜ƒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—˜๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—น๐—บ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ต๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป | ๐—š๐—ฅ๐—”๐—ง๐—œ๐—ฆ |
In deze tijdelijke tentoonstelling nemen we je mee naar het Merovingisch grafveld van Engelmanshoven, Sint-Truiden. In 1953 werd er hier een waardevolle archeologische ontdekking gedaan. Tijdens een opgraving werden namelijk 60 graven van zowel mannen, vrouwen als kinderen blootgelegd.
โ˜ ๏ธย De archeologische vondsten uit de graven worden van 27 mei t.e.m. 11 juni 2023 uitzonderlijk tentoongesteld in het GAZO-depot.
๐Ÿฆดย Kinderen die de tentoonstelling bezoeken, krijgen een gratis verrassing mee naar huis.